1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ДО ОБЛАСНОЇ ПРОГРАМИ КОМПЕНСАЦІЇ...

ДО ОБЛАСНОЇ ПРОГРАМИ КОМПЕНСАЦІЇ ВІДСОТКОВОЇ СТАВКИ ЗА ІПОТЕЧНИМИ КРЕДИТАМИ ЗАХИСНИКАМ ПРИЄДНАВСЯ ЩЕ ОДИН БАНК

20 березня 2024 року підписано двосторонній договір про співробітництво Департаменту економічної політики та стратегічного планування облдержадміністрації та АТ «Укрексімбанк» – це вже четвертий банк-учасник обласної програми компенсації відсоткової ставки за іпотечними кредитами захисникам з Одещини.

Завдяки збільшенню кількості банків-учасників, ще більше захисників країни зможуть скористатися компенсацією частини процентної ставки у розмірі 3% річних за іпотечними кредитами, отриманими на умовах державної програми «єОселя».

Сьогодні вже понад 150 захисників з Одещини скористалися безвідсотковим кредитом на придбання житла.

Нагадаємо, що у серпні 2022 року стартувала державна програма доступного іпотечного кредитування громадян України «єОселя», відповідно до якої пільгова ставка на весь термін кредиту складає 3%, максимальний строк кредиту — 20 років, мінімальний початковий внесок — 20%.

За ініціативи начальника обласної військової адміністрації в лютому 2023 року на території Одеської області стартувала Програма компенсації відсоткової ставки за іпотечними кредитами військовослужбовців Збройних Сил за контрактом, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки, Головного управління розвідки Міноборони, Національної гвардії, Держприкордонслужби, осіб рядового і начальницького складу Державної служби України з надзвичайних ситуацій, поліцейських на 2023-2024 роки в Одеській області.

Ініціативою заплановано здійснювати компенсацію частини процентної ставки у розмірі 3% річних за іпотечними кредитами, отриманими на умовах державної програми «єОселя».

Сьогодні на її реалізацію передбачено кошти у сумі 6 млн грн.

Компенсація надається захисникам, які одночасно відповідають таким умовам:

• кредит надано на умовах Програми «єОселя» з метою придбання житла в Одеській області.

• позичальник проживає (зареєстрований) на території Одеської області.

• позичальник подав до Банку, з яким укладено договір, заяву на отримання компенсації частини процентів за іпотечним кредитом у рамках програми.

Банками-учасниками нашої програми є: АТ «Державний ощадний банк України», АТ КБ «ПриватБанк», ПАТ АБ «Укргазбанк» та АТ «Укрексімбанк».