1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ГОЛОВА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА ВЗЯВ...

ГОЛОВА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА ВЗЯВ УЧАСТЬ У ЗАСІДАННІ СЕСІЇ БОЛГРАДСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ

Сьогодні голова Болградської РВА Михайло Шарафаненко взяв участь у засіданні сесії Болградської районної ради VIII скликання. До порядку денного було включено 7 питань, які попередньо були детально опрацьовані на засіданнях постійних комісій районної ради.

На початку засідання очільник району зазначив, що завдяки спільній роботі Болградської РВА, Одеській ОДА та Служби місцевих доріг було визначено п’ять першочергових ділянок доріг в громадах району, на яких будуть проведені роботи з забезпечення проїзного стану та ремонту за кошти державного бюджету. До зазначених ділянок увійшла і ділянка дороги від села Мирнопілля до міста Арциз протяжністю 9 км, з якої депутати Болградської районної ради готують звернення до Одеської обласної державної (військової) адміністрації та Державне підприємство «Служба автомобільних доріг».

Крім того, деякі ділянки доріг планується відремонтувати на умовах співфінансування з місцевих бюджетів громад.

Також Михайло Володимирович зазначив, що Болградською РВА готується проєкт Програми економічного та соціального розвитку Болградського району на 2024-2025 роки, який планується затвердити на наступному засіданні сесії районної ради.

Голова Болградської районної ради Михайло Садаклієв відзвітував перед депутатським корпусом районної ради про свою діяльність за 2023 рік. Він зазначив, що за звітний період було проведено 6 засідань постійних комісій, 3 засідання президії, 3 пленарні засідання сесії районної ради, на яких розглянуто 18 питань. До Болградської районної ради звернулося 86 громадян, що у порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 8 звернень менше. 84 громадянина звернулися на особистому прийомі до керівництва районної ради Більше всього звернень надійшло від громадян на отримання матеріальної допомоги на лікування онкохворих людей. Всім заявникам надавалися своєчасно необхідні консультації, роз’яснення тощо, матеріали з надання матеріальної допомоги своєчасно зібрано та надіслано до Одеської обласної ради. Усі заявники отримали матеріальну допомогу, сума допомоги склала близько 500 тисяч гривень.

Зі станом виконання Програми розвитку та функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя в Болградському районі на 2023-2025 роки у 2023 році ознайомив присутніх начальник відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту Болградської районної державної (військової) адміністрації Дмитро Дімитров.

Заступник начальника Болградського РВП ГУНП в Одеській області Сергій Ряпов проінформував про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадської безпеки і порядку на території Болградського району за 2023 рік. Він зазначив, що за 12 місяців 2023 року у Болградському РВП відмічається зменшення кількості зареєстрованих до ЄО заяв і повідомлень громадян. При цьому, кількість зареєстрованої інформації з ознаками кримінального правопорушення в порівнянні з аналогічним періодом минулого року збільшилась з 989 в 2022 р. до 2323 в 2023 році.

Євген Бахчиванжи – керівник Болградської окружної прокуратури, ознайомив депутатів Болградської районної ради з результатами діяльності Болградської окружної прокуратури на території Болградського району за 2023 рік. Протягом 2023 року зареєстровано на 2% менше кримінальних правопорушень, ніж протягом того ж періоду 2022 року, зареєстровано 202 кримінальних проступків, що на 1,5% більше, ніж у 2022 році, 126 нетяжкий злочин, що на 24,8% більше, ніж у 2022 році та 272 тяжких злочинів, що на 14,3 % більше, ніж у 2022 році. Проте, кількість зареєстрованих особливо тяжких злочинів зменшилась на 16,7%. Спостерігається позитивна тенденція зменшення кримінальних правопорушень проти життя та здоров’я особи – на 11,5%.

У завершені засідання сесії депутати опрацювали депутатські запити депутатів районної ради та прийняли ряд інших звернень й рішень.