1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НАРАДА ЩОДО ВЖИТТЯ ЗАХОДІВ...

НАРАДА ЩОДО ВЖИТТЯ ЗАХОДІВ З МЕТОЮ ПРОФІЛАКТИКИ ОТРУЄННЯ БДЖІЛ

Сьогодні в.о. голови Болградської районної державної (військової) адміністрації Валерій Єребакан спільно з головним спеціалістом відділу економіки та агропромислового розвитку райдержадміністрації Валентиною Мануш взяли участь online-нараді Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської обласної державної адміністрації.

Нарада пройшла з метою профілактики отруєння бджіл, підвищення рівня обізнаності щодо вимог законодавства у сфері бджільництва, в тому числі застосування засобів захисту рослин, основних причин отруєння бджіл, а також алгоритму дій при встановленні факту отруєння бджіл і налагодження ефективної комунікації між фізичними особами та суб’єктами господарювання, які використовують засоби захисту рослин, власниками пасік та представниками об’єднаних територіальних громад.

Про вимоги законодавства у сфері бджільництва та епізоотичну ситуацію доповів начальник відділу організації протиепізоотичної роботи Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини та контролю у сфері органічного виробництва Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області Руслан Олійник.

Начальник відділу захисту рослин, фітосанітарної діагностики та прогнозування Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області Юрій Бомчак доповів про профілактику отруєння бджіл пестицидами.

З алгоритмом дій при встановлені факту отруєння бджіл та налагодження ефективної комунікації між фізичними особами та субʼєктами господарювання, які використовують засоби захисту рослин, власниками пасік і представниками обʼєднаних територіальних громад ознайомила присутніх Анжела Ткаченко – головний спеціаліст з питань тваринництва відділу агропромислового виробництва, технічної політики та безпеки праці управління з питань розвитку аграрного виробництва та переробної промисловості Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської обласної державної адміністрації.

Наприкінці наради присутні мали можливість обговорити та отримати консультації з вище зазначених питань.