1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: АРЦИЗЬКА ГРОМАДА...

НОВИНИ ГРОМАД: АРЦИЗЬКА ГРОМАДА Є УЧАСНИКОМ ПІЛОТНОГО ПРОЄКТУ “СПЕЦІАЛІСТ ІЗ БЕЗПЕКИ В ОСВІТНЬОМУ СЕРЕДОВИЩІ”

В рамках проєкту, двоє представників громади – Усова Ольга та Халікова Інна пройшли 4-тижневий курс спеціального навчання від Міністерства внутрішніх справ та отримали відповідні свідоцтва.

Спеціаліст з безпеки освітнього середовища – це фахівець, який працює в громадах та, використовуючи принципи партнерства, організовує ефективну комунікацію між працівниками закладів освіти, батьками, локальними підрозділами Національної поліції, #ДСНС, органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями щодо створення безпечного освітнього середовища в закладах освіти.

Питання безпеки та захисту дітей в освітньому середовищі є надзвичайно актуальним і життєво важливим, особливо в умовах війни. І відтепер за створення безпечного освітнього середовища в громаді будуть відповідати саме ці фахівці з чітким розмежуванням зон відповідальності.

Бажаємо нашим спеціалістам із безпеки в освітньому середовищі наснаги та успіхів у новому напрямку роботи!

Проєкт зі створення психологічно та фізично безпечного освітнього середовища реалізується за ініціативи Міністерства освіти і науки України спільно з Фондом Президента України з підтримки освіти, науки та спорту за участю МВС України та за підтримки UNESCO Ukraine, в рамках реалізації Концепції безпеки в закладах освіти, схваленої Урядом, та Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, ініційованої Першою леді України Олена Зеленська.

За інформацією Арцизької міської ради