1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: БОЛГРАДСЬКА ГРОМАДА...

НОВИНИ ГРОМАД: БОЛГРАДСЬКА ГРОМАДА УВІЙШЛА ДО МІЖНАРОДНОГО ПРОЄКТУ ЗА ПРОГРАМОЮ «СПАДЩИНА. ПРОСТІР ДЛЯ РОБОТИ»

Путівку до цього проекту вибороли всього 30 команд зі всієї України із понад 150 заявників, і серед них Болградська громада.

До команди яка буде представляти Болградську громаду й боротися за грантову допомогу у розмірі 500 000 гривень увійшли Єдуард Мохначев «Музей Бойової слави Болграда», Анастасія Безсонова КЗ “Центр культури та дозвілля” Болградської міської ради Одеської області та Серафим Савченко Сектор міжнародних зв’язків та інвестицій Болградської міської ради

Про що проект?

Розвиток знань, досвіду та нетворкінгу для локальних операторів культури щоб переосмислити наявні місцеві культурні ресурси (музейні колекції, меморіальні і культурні об’єкти, діючі або потенційні туристичні магніти, об’єкти спадщини тощо). Програма також запропонує методологічні інструменти для створення культурних продуктів та освітніх програм, інтерпретації спадщини, роботи з власними громадами та різноманітними аудиторіями з урахуванням викликів війни.

Це дозволить учасникам протягом березня пройти фахове навчання

(!за рахунок проєкту!),

та на початку квітня в м. Київ захистити проект по розвитку КЗ «Центр культури та дозвілля», а саме створення кіно простору, в тому числі для людей з обмеженими можливостями та інвалідністю. Там Болградська громада буде боротися із всіма учасниками за одне з 12 місць кому нададуть безповоротне фінансування від 100 000 до 500 000 грн.

Проєкт впроваджують: Мистецький арсенал, фонд ІЗОЛЯЦІЯ, Харківський літературний музей, Одеський національний художній музей за підтримки фонду «Партнерство задля стійкості України» (ФПСУ).

14 березня пройшла перша установочна сессія за проєктом у режимі Zoom конференції

Участь у проекті та написання заявки, яка дозволила Болградській громаді пройти у другий тур, та мати можливість поборотися за грантові гроші на реалізацію соціально важливого проєтку для громади, стала можливf завдяки коаліції Відділ культури, туризму, молоді та спорту Болградської міської ради та Сектор міжнародних зв’язків та інвестицій Болградської міської ради

За інформацією Сектору міжнародних зв’язків та інвестицій Болградської міської ради