1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: ПРО ОСНОВНІ...

НОВИНИ ГРОМАД: ПРО ОСНОВНІ ОБОВ’ЯЗКИ БАТЬКІВ ЩОДО ЗДОБУТТЯ ДІТЬМИ ОСВІТИ ГОВОРИЛИ В ТАРУТИНСЬКІЙ ГРОМАДІ

Службою у справах дітей Тарутинської селищної ради, з метою попередження дитячої бездоглядності та безпритульності, попередження правопорушень серед неповнолітніх, 01 березня 2024 року проведено профілактичний рейд до с. Підгірне та селища Серпневе, де були відвідані родини з дітьми вразливих категорій.

Під час рейду також була організована зустріч з директором Підгірненського ліцею та обговорені питання, пов’язані із захистом прав та інтересів дітей. Під час бесіди, директором школи було зазначено, що усі діти відвідують навчальний заклад, пропусків дітей без поважних причин не виявлено.

ПАМ’ЯТКА! Відповідно до ст. 53 Конституції України повна загальна середня освіта є обов’язковою.

Основні обов’язки батьків щодо здобуття дітьми освіти:

забезпечити здобуття дитиною повної загальної середньої освіти, готувати її до самостійного життя (ст.150 Сімейного кодексу України); сприяти виконанню дитиною освітньої програми та досягненню дитиною передбачених нею результатів навчання (ст.55 ЗУ «Про освіту»)

Відповідальність батьків за невиконання обов’язків щодо здобуття освіти їхніми дітьми.

Ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей тягне за собою попередження або накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (частини 1-4 стаття 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення). Це від 850 грн до 1700 грн.

Якщо ті самі дії вчиняються повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, – накладається штраф від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – це від 1700 грн до 5100 грн.

Служба у справах дітей звертає увагу, що саме батьки несуть персональну відповідальність за належне виконання обов’язків щодо виховання та утримання своїх дітей.

За інформацією Тарутинської селищної ради