1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В БОЛГРАДІ ВІДБУВСЯ ЗАХІД...

В БОЛГРАДІ ВІДБУВСЯ ЗАХІД З НАГОДИ РІЧНИЦІ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ВЕЛИКОГО КОБЗАРЯ

Мабуть, мало знайдеться в Україні історичних осіб, окрім Тараса Григоровича Шевченка, чиє життя і діяльність так би ретельно вивчалися, а день його народження за значимістю наближався до національного свята. І це цілком зрозуміло, бо він, його життя і творчість стали символом української ідентичності.

З нагоди 210 – ої річниці від дня народження Т.Г. Шевченка в місті Болграді відбувся тематичний захід.

У заході взяли участь голова Болградської РВА Михайло Шарафаненко, перший заступник голови Болградської РВА Валерій Єребакан, заступник голови Болградської районної ради Володимир Романовський, секретар Болградської міської ради Віра Ніколаєнко, керівники структурних підрозділів Болградської РВА та міської ради, громадськість. Присутні поклали квіти до пам’ятника Т. Г. Шевченка та вшанували його пам’ять музичними номерами.

Усе життя і творчість Тараса Шевченка присвячені українському народу. Він пробудив нашу націю зі сну рабства, закликав до боротьби за волю. Тарас Григорович мріяв про ті часи, коли його країна буде незалежною суверенною державою, коли в Україні шануватимуть мову, культуру та історію нашого народу, а люди будуть щасливими. І закликав до цього співвітчизників. Завдяки заповітам Великого Кобзаря українці здобули незалежність і державність рідної країни. Життєдайна поезія Шевченка вселяє в нас надію в майбутнє українського народу й подальше його процвітання.

Сьогодні, під час російської агресії, дуже актуальні Шевченківські слова, його ідей гуманізму і патріотизму та вболівання за долю України.

І до того часу, поки в нашого народу є таке потужне джерело мужності і патріотизму, як Шеченкове слово, Україна живе і житиме.