1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В БОЛГРАДСЬКІЙ РВА РОЗ’ЯСНИЛИ...

В БОЛГРАДСЬКІЙ РВА РОЗ’ЯСНИЛИ ПОРЯДОК НАДАННЯ ДОЗВОЛІВ НА ПЕРЕБУВАННЯ, ПРОЖИВАННЯ, ПРОВАДЖЕННЯ РОБІТ У ПРИКОРДОННІЙ СМУГИ

Сьогодні під керівництвом голови Болградської РВА Михайла Шарафаненка пройшла робоча нарада з представниками 17 прикордонного загону ім. полковника Олександра Жуковського та головами Болградської, Криничненської, Василівської, Кубейської, Городненської громад з питань роз’яснення порядку надання дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуску у прикордонній смузі.

Під час наради перший заступник начальника 17 прикордонного загону ім. полковника Олександра Жуковського, Володимир Галецький надав роз’яснення Порядку видачі дозволів на вʼїзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 липня 1998 року №1147 «Про прикордонний режим» зі змінами.

З метою впорядкування видачі дозволів 17 прикордонним загоном пропонується керівникам підприємств установ та організацій всіх форм власності підготувати відповідні звернення для надання перепусток своїм працівникам. До звернення надаються перелік документів визначених статтею 24 Закону України «Про державний кордон України».

Для отримання дозволу на проживання та перебування у прикордонній смузі, керівникам окремих територіальних громад, до складу яких входять декілька сіл (селищ) необхідно підготувати списки громадян, яким необхідно видати такий дозвіл та направити загальним листом з підкріпленими зверненнями громадян до 17 прикордонного загону.

Протягом березня – квітня 2024 року заплановано видачу таких дозволів, а з середини травня буде організовано перевірки громадян, підприємств, установ та організацій у прикордонній смузі. Відповідь на звернення та сам дозвіл заплановано видавати протягом 10 днів, з моменту надходження таких листів до прикордонного загону. Крім того, звертаємо увагу, що пунктом 47 Положення про прикордонний режим встановлено перелік осіб, яким дозвіл не потрібен.

Під час наради голови громад отримали відповідні консультації з питання проведення роботи по отриманню дозволів та обговорили з представниками прикордонної служби проблемні питання перевірки громадян, підприємств, установ та організацій у прикордонній смузі.

У завершені наради голова Болградської РВА надав доручення головам громад провести роз’яснювальну роботу з населенням з питань надання дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуску у прикордонній смузі.

Крім того, Болградська РВА розмістить на своїх інформаційних ресурсах роз’яснювальну інформацію про порядок в’їзду, перебування та провадження робіт у прикордонній смузі.