1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ  СТАРТУВАЛА...

В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ  СТАРТУВАЛА ПОСІВНА КАМПАНІЯ 2024

Болградщина розпочала посів ранніх ярих зернових і зернобобових культур цього року. Незважаючи на воєнний стан в державі, сільськогосподарські підприємства району  активно долучилися до  весняно-польових робіт. Сільгосптоваровиробниками завершується накопичення матеріально-технічних ресурсів для виконання всіх агротехнічних операцій в весняний період. Сільгосптехніка, яка буде задіяна на посівних роботах, відремонтована у повному обсязі.

Посів ярих культур необхідно  буде здійснити на загальній площі  8,1 тис. га.

Згідно оперативних даних на сьогодні сільськогосподарськими підприємствами  посіяно 53% від запланованих площ ярих зернових:

–        гороху 2799 га, що становить 56% до запланованих площ посіву;

–        ярого ячменю – 945 га – це 47% до запланованих площ посіву;

–        вівса 612 га – 68% до запланованих площ посіву.

Погода також сприяє проводити ранньовесняне підживлення на площах озимих культур. Тому в сільськогосподарських підприємствах активно проводиться даний вид роботи. Станом на 6 березня підживлено 57362 га озимих культур, що становить 56% від прогнозу. З них:

–        37,8 тисячі гектар озимої пшениці;

–        19,5 тисячі гектар озимого ячменю.

Крім того, підживлено 10,8 тисяч гектар озимого ріпаку (56%).

Триває спостереження за станом озимих сільськогосподарських культур. Осінньо-зимовий період 2023/2024 років відзначився теплою і м’якою погодою з нетривалими сильними морозами, що вже стає нормою для України. Більшу частину зимового періоду озимі зернові не припиняли вегетацію. На сьогоднішній день 92% отриманих всходів озимих культур знаходяться у задовільному стані, на інших площах слабкий та зріджений стан посівів. Загинуло 1400 га озимих зернових та 1924 га озимого ріпаку.

Відділ економіки та агропромислового розвитку Болградської РВА постійно працює з аграріями району, які зазначають, що вологості в ґрунті дуже мало, їй не було з чого накопичитись. Але, сподіваємось  найближчим часом  на опади.