1. /
  2. Новини
  3. /
  4. 10 КВІТНЯ – ДЕНЬ...

10 КВІТНЯ – ДЕНЬ ЗВІЛЬНЕННЯ ОДЕСИ ВІД НІМЕЦЬКОЇ ОКУПАЦІЇ В УКРАЇНІ

10 квітня — особлива дата для кожного одесита. Саме в цей день 1944 року місто було повністю звільнено від німецько-нацистських окупантів.

10 квітня — не тільки день вшанування визволителів міста від нацистської орди, ця дата давно вже стала одним із символів Одеси, мешканці якої відомі не лише своєю гостинністю, гумором та дружнім ставлення до будь-якої нації, але й волелюбністю, мужністю, готовністю пожертвувати всім заради свободи свого міста, своєї землі.

Навряд чи воїни, які в 44-му вибивали фашистів з вулиць Одеси, могли собі уявити, що в наступному столітті місто будуть бомбити російські кораблі та літаки, рашистські окупанти захоплять частину української землі та чинитимуть насильства за лекалами своїх ідейних попередників-нацистів.

Тому, сьогодні ця дата набуває нового сенсу. Одесити вшановують пам’ять не лише полеглих визволителів міста у Другій світовій війні, а й загиблих своїх синів і доньок у війні сучасній — з росією, а також висловлюють слова щирої подяки всім захисникам України за можливість вільно жити у своєму домі, за те, що жодного окупанта немає в нашому сонячному місті.

Попри будь-які спроби російських загарбників знищити нашу землю, могили та пам’ятники захисникам України завжди будуть з квітами від вдячних сучасників.

Вічна подяка й пам’ять визволителям за нескорене місто!