1. /
  2. Новини
  3. /
  4. АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ...

АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

09 квітня 2024 року, під керівництвом голови Болградської районної військової адміністрації Михайла Шарафаненка, відбулась щотижнева апаратна нарада, яка традиційно розпочалася із загальнонаціональної хвилини мовчання. На нараді були присутні заступники голови та керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації.

Про проведення приписки громадян України – юнаків 2007 року народження, до призовних дільниць у Болградському районі доповіли відповідальний виконавець адміністративного відділення Болградського РТЦК та СП, старший солдат Віталій Кулаксиз.

Зазначено, що приписці до районної призовної дільниці підлягають юнаки, які постійно, чи тимчасово проживають на території Болградського району, крім осіб, які відбувають покарання в установах виконання покарань, або до яких застосовано примусові заходи медичного характеру, іноземних громадян та осіб без громадянства.

В період проведення приписки до призовної дільниці було приписано 216 юнаків. Визнано придатними до військової служби під час приписки 169 юнаків, потребують лікування – 2 юнака.

Під час приписки не виявлено юнаків, що були засуджені до позбавлення волі.

Визнано непридатними до військової служби в мирний час, обмежено придатними у воєнний час – 16 юнаків, та непридатні до військової служби зі зняттям з військового обліку – 6 юнаків.

Під час проведення приписки було направлено на додаткове медичне обстеження – 43 юнака. Не повернулось з обстеження -23 юнаки.

Основною і головною причиною, через яку юнаки не повернулися з медичного обстеження – це початок військових дій на території України.

Були визначені проблемні питання, які пов`язані з організацією та проведенням приписної комісії – це незадовільний стан здоров’я юнаків були причиною несвоєчасного проходження або затягування медичної комісії з питань приписки, відсутність фінансування приписки в районі, у зв’язку з військової агресією з боку російської федерації деякі сім’ї були вимушені виїхати за кордон. Також складним залишається питання проходження додаткового медичного обстеження юнаків 2007 року народження через скрутне матеріальне становище у сім’ї.

Начальник відділу фінансів районної державної (військової) адміністрації Павло Синельников доповів про стан виконання бюджетів об’єднаних територіальних громад Болградського району за березень 2024 року.

До місцевих бюджетів ОТГ Болградського району за березень 2024 року надійшло 60 301,8 тис. грн., виконання становить 105,1%, додатково отримано 2 908,6 тис. грн., темп росту складає 125,3% .

Виконали доходни частини місцевих бюджетів (власні надходження) 5 з 10 громад.

Основні планові надходження до місцевих бюджетів громад Болградського району у березні 2024 року мають наступні показники:

– ПДФО виконання на 111,3%;

– ПДФО у вигляді МПЗ виконання складає 115,2%;

– Плати за землю виконання складає 130,0%;

– Єдиного податку виконання складає 79,5%;

– Акцизного податку виконання складає 87,7%;

– Плати за нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки виконання складає 78,1%;

– Інші податкові та неподаткові надходження – виконання на 85,3%.

У завершені наради Михайло Володимирович надав ряд відповідних доручень керівникам структурних підрозділів районної військової адміністрації.