1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ГОЛОВИ ГРОМАД ТА ПРЕДСТАВНИКИ...

ГОЛОВИ ГРОМАД ТА ПРЕДСТАВНИКИ БОЛГРАДСЬКОГО РАЙОННОГО ТЦК ТА СП ОБГОВОРИЛИ АЛГОРИТМ ВЗАЄМОДІЇ З ПИТАНЬ МОБІЛІЗАЦІЇ

Сьогодні, під головуванням начальника Болградської РВА Михайла Шарафаненко відбулась робоча нарада з головами громад та представниками Болградського районного ТЦК та СП з питань налагодження взаємодії в деяких питаннях проведення мобілізації в Болградському районі. В заході також взяв участь начальник Болградського районного відділу поліції ГУНП в Одеській області Роман Михайлов.

Представник Болградського районного ТЦК та СП Віталій Невечеря обговорив з головами громад та керівником районного відділу поліції алгоритм роботи з військовослужбовцями, які скоїли самовільне залишення військової частини або місця служби. Він зазначив, що органам місцевого самоврядування необхідно розповсюдити інформацію за територіальним принципом про можливість уникнути кримінальної відповідальності за самовільне залишення військової частини (родичам, близьким).

Крім того, Віталій Невечеря зазначив, що у зв’язку з прийняттям законопроєкту про мобілізацію усі призовники, військовозобов’язані та резервісти, через 60 днів із дня набрання чинності Законом, мають з’явитись до ТЦК, у ЦНАП або скористатися електронним кабінетом і пройти звірку персональних даних з обліковими даними ТЦК. Чоловіки віком від 18 до 60 років, які зняті з військового обліку у зв’язку з вибуттям за межі України на строк більше трьох місяців, повинні стати на військовий облік. Громадяни зобов’язані мати при собі під час воєнного стану та/або під час проведення мобілізації військово-обліковий документ та пред’являти його за вимогою разом із документом, що посвідчує особу.

Відповідальний виконавець адміністративного відділення Болградського РТЦК та СП, старший солдат Віталій Кулаксиз зазначив, що згідно Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» зменшено граничного віку призовників з 27 до 25 років. З метою організації робіт із взяття призовників, які досягли 25-річного віку, на військовий облік військовозобов’язаних, була утворена Болградська районна призовна комісія для розгляду питань щодо організації медичного огляду осіб, які перебувають на військовому обліку призовників, котрі досягли 25-річного віку. Також присутнім надано графік роботи призовної комісії.

У завершені наради голови громад обговорили з представниками Болградського районного ТЦК та СП проблемні питання, з якими стикаються під час своєї діяльності.