1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ІНТЕРАКТИВНІ УРОКИ «З ЛЮБОВ’Ю...

ІНТЕРАКТИВНІ УРОКИ «З ЛЮБОВ’Ю ДО ВАКЦИНАЦІЇ» ПРОВЕЛИ В ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ БОЛГРАДСЬКОЇ ГРОМАДИ

З 24 квітня в Україні стартували акції, події, заходи присвячені Всесвітньому тижню імунізації, якій в цьому році проходить під гаслом «Любиш? Вакцинуй!».

Сучасної людини вже не треба пояснювати користь, яку отримує дитина, коли вона має захист від страшних інфекційних хвороб – вірусного гепатиту В, туберкульозу, кашлюку, дифтерії, правця, поліомієліту, Ніb-інфекції, кору, епідемічного паротиту та краснухи. В Україні законодавством передбачено захист від цих інфекцій, які можуть привести до інвалідності, безпліддя та смерті. Але проведення вакцинації серед дітей і дорослих стосується не лише лікарів і батьків, а всього суспільства.

В Болградському районі з початку року проводиться активна робота медиків, освітян та працівників культури з дітьми та батьками щодо необхідності проведення своєчасної імунізації проти вищезазначених інфекцій. Про це свідчить зростання показників імунізації дитячого та дорослого населення.

Активна робота проводилась і проводиться в період Всесвітнього тижня імунізації: в дошкільних дитячих закладах Болградської, Городненської, Арцизької громад проводились конкурси рисунків серед дітей, вистави, тощо.

В ліцеї їм. І. Банєва с. Виноградівка Болградської громади завдяки сумісним зусиллям директора закладу Світлани Драганової та завідувача сільської амбулаторії Марії Жаба проведена велика робота з дітьми: інтерактивні уроки «З любов’ю до вакцинації», за результатами щеплені 42 учня.

Цьому передувала активна робота відділу освіти Болградської громади і особливо керівнику Ірині Гончаровій та заступнику Алли Оріховської на чолі з фахівцем РДА Тетяною Ведь.

Завідувачка Болградського ЗДО №5 Анжела Дімітрова створила виставку дитячого рисунку в своєму закладі та люб’язно надала її для демонстрації в Болградський РВП.

Як фахівцям нам вперше прийшлось працювати з питань здоров’я дітей та імунізації не з медичними працівниками, з якими ми говоримо однією мовою, а з освітянами. Для нас було дуже приємно ділове спілкування з ними і тепер ми знаємо, що і ділова мова може бути з любов’ю, повагою та турботою.

Болградський РВП вдячний всім, хто працював з нами.

Ми знаємо, що вашому житті є надійні партнери, на яких ми зможемо покластися, як на себе.

За інформацією Болградського районного відокремленого підрозділу ДУ “Одеський ОЦКПХ МОЗ”