1. /
  2. Новини
  3. /
  4. МАЙЖЕ 10 МЛН ГРН...

МАЙЖЕ 10 МЛН ГРН ГРАНТОВОЇ ДОПОМОГИ ОТРИМАЮТЬ ПІДПРИЄМЦІ ОБЛАСТІ ЗАВДЯКИ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОГРАМ ПАРТНЕРІВ

Завдяки реалізації проєктів «Забезпечення розширення економічних прав та можливостей жінок для відновлення та розвитку» (SEED) та «Невідкладна допомога засобами до існування громадам, що постраждали від війни в Україні. Одеса» бізнес Одещини отримає грантову допомогу у розмірі 9,8 млн грн.

Проєкт «Забезпечення розширення економічних прав та можливостей жінок для відновлення та розвитку» (SEED) французької неурядової організації Acted при підтримці Міністерства зовнішньої політики Канади спрямований на підтримку економічного розвитку жінок, розширення можливостей для зайнятості та підприємництва, відновлення та створення нових джерел доходу.

Програма реалізовувалась в Арцизькій, Сергіївській та Вилківський громадах області, завдяки чому затверджено 69 заявок на загальну суму 3,5 млн грн.

Зокрема, організацією Acted затверджено:

✅з Арцизької громади – 32 заявки на загальну суму понад 1,6 млн грн;

✅з Сергіївської громади – 31 заявку на загальну суму понад 1,5 млн грн;

✅з Вилківської громади – 6 заявок на загальну суму понад 300 тис. грн;

Заявники отримають грантову підтримку на теплиці для вирощування овочів та розсади, вирощування великої та малої рогатої худоби, свійської птиці, свинарство, інкубатори для вирощування птиці; закупку швейного обладнання для облаштування майстерень з пошиву/ремонту одягу, розвиток діяльності сфери надання послуг: перукарні, салони краси.

Крім того, наразі програма реалізується також в Старокозацькій громаді.

Проєкт «Невідкладна допомога засобами до існування громадам, що постраждали від війни в Україні. Одеса», (Emergency Livelihoods Support to Conflict-affected Communities in Ukraine, ELIS Одеса) реалізується БФ «Карітас Одеса УГКЦ» у партнерстві з МФБ «Карітас України», а за фінансову підтримку відповідає міжнародна організація Trócaire. Спрямований на допомогу внутрішньо переміщеним особам (ВПО) та місцевим мешканцям, що постраждали від війни, які проживають в м. Одеса та громадах Одеського району Одеської області.

Завдяки його реалізації, 34 суб’єкта підприємницької діяльності отримають гранти на започаткування, розвиток, відновлення або релокацію свого бізнесу в загальному розмірі до 6,3 млн грн.

«В такий нелегкий для країни час, підтримка підприємницької діяльності важлива як ніколи. Ми вдячні партнерам, які попри все надають можливість підприємцям нашого регіону розвиватися та працювати, забезпечувати робочі місця та сплачувати податки, цим самим наближаючи нашу країну до перемоги» – зазначив Олексій Дмитренко – директор Департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської ОВА під час заходу, присвяченому завершенню навчальних програм проєкту «Невідкладна допомога засобами до існування громадам, що постраждали від війни в Україні. Одеса».