1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НАРАДА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА ЩОДО...

НАРАДА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА ЩОДО ОРГАНІЗАЦІЇ ОПОВІЩЕННЯ НАСЕЛЕННЯ РАЙОНУ

Днями перший заступник голови Болградської РВА Валерій Єребакан провів робочу нараду з представниками Болградського районного ТЦК та СП, спеціалістами Болградської райдержадміністрації та представниками громад району, які відповідають за мобілізацію, щодо забезпечення проведення мобілізаційних заходів у 2024 році на території громад району.

Під час наради було обговорено питання злагодженої роботи Болградського ТЦК та СП з керівниками органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій Болградського району, ефективність роботи спільних груп ТЦК та СП і Національної поліції.

У ході наради обговорили та проаналізували проблемні моменти під час виконання мобілізаційних завдань, а саме роботу груп оповіщення.

Також обговорили виконання плану залучення транспортних засобів та нагадали, що бажаючі можуть передати транспортний засіб звернувшись напряму до військової частини або до РТЦК.

Керівництво району поставило конкретні завдання щодо удосконалення взаємодії територіальних центрів комплектування, органів державної влади, органів місцевого самоврядування та підприємств району.

Перший заступник голови Болградської РВА Валерій Єребакан зазначив, що бажаючі долучитись до ЗСУ у складі певного підрозділу можуть підписати контракт з військовою частиною самостійно. Наразі існує три основних способи, які дозволяють самостійно обрати рід військ та підрозділ для служби – це звернення до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, пряме звернення до конкретного підрозділу та пошук вакансій на платформах пошуку роботи.