1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПАЛАТА ПРЕДСТАВНИКІВ КОНГРЕСУ США...

ПАЛАТА ПРЕДСТАВНИКІВ КОНГРЕСУ США СХВАЛИЛА 61 МІЛЬЯРД ДОЛАРІВ НА ДОПОМОГУ УКРАЇНІ

У суботу, 20 квітня, конгресмени США схвалили законопроєкт про виділення пакету допомоги на суму майже 61 мільярд доларів для підтримки України у боротьбі проти росії.

У двопартійному голосуванні 210 демократів і 101 республіканець підтримали Україну, а 112 членів Палати — більшість членів Республіканської партії — проголосували «проти». Це сталося після того, як Спікер Майк Джонсон виніс на голосування ряд законопроєктів, попри запеклий опір усередині власної партії, багато представників якої виступають проти збільшення витрат на українську армію.

Президент України Володимир Зеленський після схвалення пакету допомоги подякував Сполученим Штатам Америки.

«Демократія та свобода завжди матимуть глобальне значення і ніколи не зазнають поразки, поки Америка допомагає їх захищати», — наголосив він.

❗️У законопроєкті щодо України із 60,7 мільярда доларів приблизно 23 мільярди доларів буде використано США для поповнення своїх військових запасів, що відкриває двері для майбутніх американських військових поставок в Україну.

Зокрема:

🔹 Приблизно 13,8 мільярда доларів будуть спрямовані для закупівлі Пентагоном новітніх систем озброєнь для української армії безпосередньо в американських оборонних підприємств.

🔹 Більш як 13,4 мільярда доларів можуть бути використані для ремонту військової техніки та озброєння, які були передані Україні, та для навчання українських військових.

🔹 Майже 1,6 мільярда доларів закладено для закупівлі зброї на потреби України у виробників.

🔹 Орієнтовно 7,85 мільярда доларів будуть спрямовані на економічну допомогу Україні.

📲 Деталі: https://www.rada.gov.ua/news/Novyny/248608.html