1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПРОЗОРІСТЬ І ПІДЗВІТНІСТЬ: З...

ПРОЗОРІСТЬ І ПІДЗВІТНІСТЬ: З ГРОМАДАМИ РАЙОНУ ОБГОВОРИЛИ ДОЦІЛЬНІСТЬ ВИТРАЧАННЯ БЮДЖЕТНИХ КОШТІВ

Днями, під час наради голови Болградської РВА Михайла Шарафаненка, було проведено аналіз 9 публічних закупівель на суму  1638,2 тис. грн., які оголошені в Болградській, Городненській, Арцизькій та Бородінській громадах.

З метою надання роз’яснень щодо доцільності проведення вказаних закупівель, сьогодні, очільник  району провів онлайн нараду  з представниками фінансових підрозділів зазначених громад.

У заході також взяли участь перший заступник голови Болградської РВА Валерій Єребакан та начальник відділу фінансів Болградської РВА  Павло Синельников.

На початку наради Михайло Шарафаненко вкотре наголосив, що кошти місцевих бюджетів мають витрачатись тільки на соціальне забезпечення населення громад та підтримку Збройних Сил України. 

«Кожен запланований тендер буде детально розглядатись щодо обґрунтованості його ціни та доцільності проведення закупівлі. Це зона відповідальності кожного керівника на місцях. Тому всі закупівлі мають бути прозорими і публічними. Всі витрати мають бути обґрунтованими. Працюємо на упередження» – зазначив він.

Під час наради представники Болградської, Городненської, Арцизької та Бородінської громад надали роз’яснення щодо проведення закупівель  послуг з будівельних робіт та інших спеціалізованих будівельних робіт, закупівель продуктів харчування, дизельного палива, бензину, столярних виробів та мотоблоків.

Проаналізовано потреби в закупівлях, технічний опис, ринок цін,  строки виконання робіт та якість проведених робіт.

Учасники наради надали рекомендації деяким громадам щодо усунення виявлених недоліків. Це надасть змогу уникнути нераціонального використання коштів місцевих бюджетів.

Крім того, під час засідання представники органів місцевого самоврядування мали змогу отримати консультації з проблемних питань.