1. /
  2. Новини
  3. /
  4. АПАРАТНА НАРАДА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

АПАРАТНА НАРАДА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

14 травня 2024 року, під керівництвом першого заступника голови Болградської районної військової адміністрації Валерія Єребакана, відбулась щотижнева апаратна нарада, яка традиційно розпочалася із загальнонаціональної хвилини мовчання. На нараді були присутні заступник голови Болградської РВА Олександр Іорданов та керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації.

Про стан роботи зі зверненнями громадян у Кубейській територіальній громаді протягом 4 місяців 2024 року доповів т.в.о. Кубейського сільського голови Микола Арабаджи.

Було зазначено, що всього до сільської ради за 4 місяці надійшло, враховуючи письмові звернення, звернення на особистому прийомі – 313 звернень.

Найбільш актуальні питання, що відображаються у зверненнях громадян, за звітний період це: питання аграрної політики і земельних відносин, питання соціального захисту, комунального та житлового господарства.

Питання роботи зі зверненнями громадян, організації їх особистого прийому знаходиться на постійному контролі керівництва Кубейської сільської ради. Усі звернення розглядаються відповідно до компетенції, в рамках чинного законодавства та вимог Закону України «Про звернення громадян».

Начальник відділу фінансів районної державної (військової) адміністрації Павло Синельников доповів про стан виконання бюджетів об’єднаних територіальних громад Болградського району за квітень 2024 року.

До місцевих бюджетів об’єднаних територіальних громад Болградського району за квітень 2024 року надійшло 97 079,2 тис. грн., виконання до розпису становить 126,6%, додатково отримано 20 392,4 тис. грн., темп росту складає 118,1%.

Виконали доходні частини місцевих бюджетів (власні надходження) 9 з 10 громад.

Основні планові надходження до місцевих бюджетів громад Болградського району у квітні 2024 року мають наступні показники:

– ПДФО виконання до розпису 108,3%;

– Плати за землю виконання складає 135,8%;

– Єдиного податку виконання складає 135,6%;

– Акцизного податку виконання складає 102,5%;

– Плати за нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки виконання складає 108,6%;

– Інші податкові та неподаткові надходження – виконання 122,0%.

У завершені наради Валерій Єребакан надав ряд відповідних доручень керівникам структурних підрозділів районної військової адміністрації.