1. /
  2. Новини
  3. /
  4. АПАРАТНА НАРАДА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

АПАРАТНА НАРАДА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

28 травня 2024 року, під керівництвом в.о. голови Болградської районної військової адміністрації Валерія Єребакана, відбулась щотижнева апаратна нарада, яка традиційно розпочалася із загальнонаціональної хвилини мовчання. На нараді були присутні заступник голови Болградської РВА та керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації.

Про стан посівної кампанії в районі доповіла начальник відділу економіки та агропромислового розвитку районної державної (військової) адміністрації Світлана Вербанова.

В.о. начальника відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту районної державної (військової) адміністрації Тетяна Ведь доповіла про завершення 2023/2024 навчального року в закладах освіти Болградського району. Вона зазначила, що навчальний рік 2023/2024 закінчують 13327 здобувачів освіти, з них 233 – внутрішньо переміщені особи, 942 учні продовжують перебувати за кордоном. На початок навчального року було зареєстровано 13597 учнів. Освітні послуги надавали 1649 педагогічних працівників. Всього в закладах освіти здобули повну загальну середню освіту 973 учні. Базову середню освіту здобули 1280 учнів.

Із загальної кількості випускників 11 класів зареєструвалися для проходження національного мультипредметного тесту 721 учень, з них 28 за кордоном, що складає 74 відсотки.

Органи місцевого самоврядування Болградського району завершили процедуру обговорення планів трансформації мережі закладів освіти територіальних громад та затвердили їх рішеннями відповідних міських, сільських, селищних рад. Відповідно до планів формування мережі територіальних громад запропоновано 14 закладів освіти академічного типу.

Для організації безпечного освітнього процесу в закладах освіти району облаштовано 76 захисних споруд. Наявність укриттів майже в усіх закладах загальної середньої освіти дозволило проводити навчальний процес в очному форматі -72 закладах освіти. Лише в 6 закладах була продовжена дистанційна форма навчання.

На даний час кнопки виклику поліції встановлені в 75 закладах освіти, відеоспостереження – 31 заклад освіти, це 93 камери. Пожежна сигналізація встановлена в 14 закладах, охоронна сигналізація встановлена у 32 закладах освіти. На базі закладів освіти району створено 40 «Класів безпеки».

Для забезпечення доступності освіти запроваджено підвіз учнів і педагогічних працівників до закладів освіти й у зворотному напрямку. В освітньому процесі задіяно 14 шкільних автобусів.

Під час підготовки до нового 2023/2024 навчального року територіальними громадами відповідно до фінансової спроможності було забезпечено максимальне використання місцевих бюджетів для організації якісного харчування та підготовки харчоблоків з технологічною моделлю організації харчування «Базова кухня».

У навчальних закладах відкрито 145 інклюзивних класів, в яких освітні послуги отримують 182 учні з особливими освітніми потребами. У всіх закладах освіти Болградського району створені умови для безперешкодного доступу осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення до першого поверху. Заклади освіти забезпечені пандусами. Керівниками закладів освіти створено умови та облаштовано ресурсні кімнати для організації інклюзивного навчання дітей з особливими освітніми потребами.

В 2023-2024 навчальному році заклади освіти району взяли участь у конкурсі шкільного малюнка «Ніхто так не вірить у нашу перемогу, як я!», за результатами якого отримали найвищі показники в області.

На достатньо високому рівні пройшли територіальні, районний та обласної етапи всеукраїнських змагань «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги». Два заклади освіти району: опорний заклад освіти Болградської міської ради та Надеждівського ліцею Арцизької міської ради – представлятимуть область на всеукраїнських змаганнях з футзалу та волеболу (хлопці); два заклади освіти здобули призові місця в обласних змаганнях зі спортивного орієнтування – 3 місце, волейболу (дівчата) – 3 місце.

Відповідно до розпорядження голови (начальника) Одеської обласної державної (військової) адміністрації в закладах загальної середньої освіти Одеської області у 2023/2024 начальному році» останній дзвоник в закладах освіти пролунає 31 травня.

Про хід проведення щорічної акції «За чисте Довкілля» та в її рамках Дня благоустрою територій населених пунктів району доповів Аркадій Радулов начальник відділу інфраструктури, містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства, екології районної державної (військової) адміністрації. Він зазначив, що на території Болградського району до Дня довкілля 2024 року протягом двох тижнів, що передують Дню довкілля проведено екологічні заходи: ліквідація несанкціонованих сміттєзвалищ, прибирання територій узбіччя доріг між населеними пунктами громад, висадка дерев і чагарників, впорядкування територій парків, скверів, алей, газонів і квітників, територій пам’ятників, меморіалів. Прибирання сміття на берегах ставків. В цілому, за даними громад Болградського району в акції взяли участь 3,765 тисячі небайдужих до охорони довкілля людей, в тому числі дітей шкільного віку, більше 300 підприємств, установ та організацій. За активної участі місцевого населення та громадських організацій було упорядковано більше 200 парків та скверів, висаджено 20 тис. газонів і квітників, висаджено 6,5 тис. дерев і 2,1 тис. кущів, ліквідовано 154 несанкціонованих сміттєзвалищ. Під час проведення дня довкілля прибрано 3,1 га прибудинкових територій, відремонтовано 54 існуючих дитячих майданчиків.

У завершенні наради Валерій Єребакан надав ряд відповідних доручень керівникам структурних підрозділів районної військової адміністрації.