1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ДРУЗІ, СИТУАЦІЯ В ЕНЕРГОСИСТЕМІ...

ДРУЗІ, СИТУАЦІЯ В ЕНЕРГОСИСТЕМІ УКРАЇНИ СКЛАДНА, МОЖЛИВІ НОВІ ВІДКЛЮЧЕННЯ. ВОНИ МОЖУТЬ БУТИ ЯК ЕКСТРЕНИМИ, ТАК І СТАБІЛІЗАЦІЙНИМИ

Чим же вони відрізняються?

Стабілізаційні відключення ми проводимо відповідно до графіків і тільки в разі дефіциту електроенергії в енергосистемі. Об’єм електроенергії, яку потрібно зекономити в регіоні, визначений заздалегідь. Такі відключення тривають близько 4 годин (± 30 хвилин для переключення клієнтів), після чого вмикається інша група.

Екстрені відключення вводяться, коли треба збалансувати енергосистему в певний конкретний момент на велику потужність. Об’єм електроенергії, яку потрібно зекономити в регіоні, невідомий заздалегідь. Скільки триватимуть такі відключення і коли саме будуть введені, передбачити неможливо.

Після команди НЕК Укренерго диспетчери мають не більше 10 хвилин, щоб оперативно виконати вимкнення, інакше може статись велика аварія в енергосистемі. Як тільки необхідність в додатковому обмеженні закінчується (знижується споживання або зростає виробництво електроенергії) екстрені відключення скасовуються.

Тримайтеся! Вірте в енергетиків!