1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЕПІДЕМІЧНА СИТУАЦІЯ В ОДЕСЬКІЙ...

ЕПІДЕМІЧНА СИТУАЦІЯ В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ ЗА ПЕРІОД З 20 ПО 26.05.2024 РОКУ

Захворюваність на гострі кишкові інфекції, у порівнянні з попереднім тижнем, зросла на 21%, у тому числі серед дорослого населення – на 39%, серед дитячого – на 10%.

Вірусний гепатит, повітряно-крапельні інфекції реєструвались спорадичними випадками (вірусний гепатит, епідпаротит, кір, краснуха, скарлатина) або не реєструвались зовсім (дифтерія, правець).

Зареєстровано 1 випадок підозри на кір у м.Одесі. Захворіла дитина 7 років, організована, щеплена проти кору згідно з календарем профілактичних щеплень .

На звітному тижні зареєстровано 47 випадків підозри на кашлюк, що у 2,7 рази більше ніж на попередньому тижні (17 випадків). Випадки зареєстровані в Ізмаїльському районі (20 випадків), Одеському (15), Болградському (6), Подільському (5) та Роздільнянському (1). Захворюваність реєструвалась спорадичними випадками.

Захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) відповідала сезонному рівню.

Захворюваність на COVID-19 зросла на 6 випадків (22 проти 16). Серед захворілих, як і зазвичай, переважало доросле населення (до 88%). Важких форм перебігу захворювання та летальних випадків не зареєстровано.

За даними моніторингу за звітний тиждень 107 осіб отримали укуси тваринами, що на 35% більше ніж на попередньому тижні (79 укусів).Випадків сказу серед людей не зареєстровано.

Санітарно-епідемічна ситуація залишається на постійному контролі.