1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: ЖІНКИ У...

НОВИНИ ГРОМАД: ЖІНКИ У ВИШИВАНКАХ НАБЛИЖАЮТЬ ПЕРЕМОГУ – В БОЛГРАДІ ВДРУГЕ ВІДБУВСЯ БЛАГОДІЙНИЙ АВТОМАРАФОН

19 травня в Болградській громаді пройшов яскравий жіночий автомарафон «Вишиванка переможе», ініціаторами якого вже другий рік поспіль виступає відділ культури туризму, молоді та спорту та Центр культури та дозвілля Болградської міської ради.

В красивих різноманітних вишиванках власниці п’ятнадцяті авто з подругами зробили вже традиційний вояж – від Болграда до джерела «Три тополі» у селі Виноградівка Болградської громади, де розгорнули величезну вишиванку хореографа та майстрині Вікторії Алавацької та дружно заспівали: «Ой, у лузі червона калина…».

З Виноградівки ця вишиванка була доставлена жінками на центральну площу міста та передана представникам молоді. Так багато часів тому кожна українська мати передавала заряджену абсолютною любов’ю вишиванку своїм дітям, як оберіг.

Захід вийшов красивим та символічним. Якщо вишиванка переможе, то й Україна переможе. А щоб в цьому допомогти нашим захисникам та захисницям, учасниці автомарафону покладали в спеціальну скриньку гроші. Всього на підтримку ЗСУ було зібрано вісім тисяч гривень.

Своїми виступами присутніх на площі порадували Зразковий ансамбль танцю “Натхнення”(керівник Вікторія Алавацька), студія танцю “Пліє” (керівник Катерина Кочева), студія танцю “Fly Stars Family” (керівник Катерина Іванова), а також солісти Борис Луценко та Володимир Грубіян.

За інформацією Болградської міської ради