1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПОЛИВНИЙ СЕЗОН В БОЛГРАДСЬКОМУ...

ПОЛИВНИЙ СЕЗОН В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ ТРИВАЄ

💦Режим зрошення на полях є вирішальним фактором для росту рослин. Більшість земель доводиться штучно зрошувати, щоб регулярно покривати нестачу води. З метою підвищення родючості сільськогосподарських земель у зоні недостатнього або нестійкого природного зволоження водогосподарськими організаціями Держрибагентства здійснюється подача води для зрошення сільськогосподарських угідь.

☝️Так, Болградським МУВГ укладено 16 договорів з водокористувачами на площу 3660 га, з них: по Болградському району – 6 договорів на площу 1289 га та Ізмаїльському районі – 10 договорів на площу 2371 га.

📌Нагадаємо, що у зв’язку з погодними умовами поливний сезон у Болградському МУВГ розпочався наприкінці лютого із запуску насосної станції «Ялпуг» Криничненської експлуатаційної дільниці.

💧Водночас Болградським МУВГ насосними станціями подано понад 485 тис. м³ води, якою полито 946 га сільгоспугідь.

Крім того, водогосподарські організації Держрибагентства продовжують ефективно та оперативно виконувати ремонтні і доглядові роботи на об’єктах державної меліоративної інфраструктури завдяки сучасній японській техніці – екскаваторам-навантажувачам Кomatsu.

Завдяки новій японській техніці, водогосподарським управлінням Держрибагентства вдається швидко та ефективно виконати ремонт на об’єктах.

Нагадаємо, що в рамках Проекту міжнародної технічної допомоги «Програма екстреного відновлення», «Невідкладна підтримка аграрного сектору», який фінансується Урядом Японії за підтримки японського агентства міжнародного співробітництва (JICA), Україна отримала 25 одиниць техніки одного з провідних світових виробників Кomatsu.