1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В БОРОДІНСЬКІЙ ГРОМАДІ ПРОЙШОВ...

В БОРОДІНСЬКІЙ ГРОМАДІ ПРОЙШОВ БЕССАРАБСЬКИЙ ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ХАБ

Минулого тижня у Бородінській громаді Болградського району на території Центру етнографічного, сільського зеленого туризму і сімейного відпочинку «Фрумушика-Нова» відбувся захід «Бессарабський технологічний хаб – драйвер цифрової трансформації до приєднання до ЄС адміністративних прикордонних територій півдня Республіки Молдова та Одеської області на платформі програмного забезпечення від компанії ESRI».

📌Захід відвідали гості з Молдови, а серед виступаючих були посол України в Молдові Марко Шевченко, депутат парламенту Молдови Лариса Волох та консул Молдови в Одесі Іон Чорний. Обговорювали участь наукових закладів у євроінтеграційному розвитку, адаптацію законодавства України до стандартів ЄС та розвиток громадської ініціативи.

💬Заступниця директора Агенції Ольга Сороченко обговорила з присутніми роль Агенції регіонального розвитку Одеської області в зміцненні транскордонного співробітництва між Україною та Молдовою. Вона підкреслила важливість партнерства та співпраці у галузі регіонального розвитку, цифрової трансформації та покращення життя громадян обох країн.

Голова Бородінської селищної громади Іван Кюссе представив новий проєкт – Агентство транскордонного співробітництва «Єврорегіон – Буджак».

Також під час заходу відкрили музей художника Міхая Греку, що зафіксовано як рекорд Національною радою рекордів України. Директор Музею історії Кишинева Валерія Суручану зазначила, що у Молдові немає музею, присвяченого Міхаю Греку, і висловила подяку за велику роботу, проведену в Україні. Символічно, що на відкритті музею стрічки не перерізали, а піднімали над воротами, символізуючи єднання України та Молдови.

Прапор Республіки Молдова, зареєстрований як найбільший у сусідній країні, українська сторона розглядає як подяку за підтримку під час російського вторгнення. Прапор занесено до Книги рекордів України, він має три метри завдовжки та шість метрів завширшки.

🖇️Цей захід став важливим кроком у зміцненні транскордонного співробітництва та розвитку регіону, наближаючи нас до європейських стандартів та сприяючи збереженню культурної спадщини.

За інформацією Агенції регіонального розвитку Одеської області