1. /
  2. Новини
  3. /
  4. МРІЇ КОЖНОГО ШКОЛЯРА БУДУТЬ...

МРІЇ КОЖНОГО ШКОЛЯРА БУДУТЬ ПОЧУТІ

Часом дорослим важко зрозуміти чого саме бракує дітям у школах. Тому тепер юні організатори можуть не тільки висловлювати свої побажання публічно, а й реалізовувати їх!

А допоможе у цьому найновіша функція ЕDЕМ – Шкільний громадський бюджет.

На платформі діти діляться своїми унікальними ідеями щодо покращення власних шкіл, шляхом подачі самостійно розробленого проєкту . Інтер’єр закладу, оновлення обладнання, чистота навколишнього середовища, місця для активних ігор та розваг – учні без обмежень втілюють свої задуми у будь-якій сфері!

Одеська область також активно бере участь в цій ініціативі. Вже показали свої розробки учні з Чорноморської громади (12 проєктів), Суворовської (18 проєктів) та Фонтанської (24 проєкти).

Одним з переможців у Фонтанській громаді став проєкт “Школа безпеки: навчаючись навчай!” від учнів Олександрівського ЗЗСО. Він включає в себе актуальні тренінги з надання домедичної допомоги, практичне відпрацювання на макетах непрямого масажу серця, використання джгутів та тампонування ран.

Вибір переможця відбувається дуже просто. Школярі голосують за проєкт через паперові бюлетені або через одноразові QR-коди, які генерує навчальний заклад. А дорослі всього в пару кліків можуть допомогти у реалізації завдяки голосуванню через ЕDЕМ.

Підтримка учнів має вирішальне значення для покращення якості освіти. Вже зі шкільних років вони проявляють себе як активні громадяни. І наша задача – дати можливість їхнім творчим інноваціям покращити шкільний світ.

https://school-budget.e-dem.ua/ – чудове місце, де кожен зможе ознайомитися з існуючими розробками, а школярі додати власну.

Підключайте і собі цю корисну функцію! Пишайтеся, надихайте та надихайтесь мріями маленьких одеситів!

Довідково: Національну платформу е-демократії E-DEM створено в межах швейцарсько-української Програма EGAP, що впроваджується Фонд Східна Європа у партнерстві з Міністерство цифрової трансформації України та за підтримки уряду Швейцарії.