1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЕНЕРГЕТИЧНІ ПРОГРАМИ ПІДТРИМКИ БІЗНЕСУ

ЕНЕРГЕТИЧНІ ПРОГРАМИ ПІДТРИМКИ БІЗНЕСУ

Кабінет Міністрів України розширив можливості державної програми «Доступні кредити 5-7-9%».

Відтепер бізнес може придбати і встановити газотурбінні, газопоршневі та біогазові генераційні установки. Максимальна сума відповідного пільгового кредиту становить до 150 млн гривень, а термін кредитування – до 10 років.

Також розширено можливості для тих підприємств, які хочуть інвестувати у власну генерацію на суму у понад 150 млн грн. Така пропозиція доступна від 19 найбільших банків України, які надають пільгове кредитування проєктів з відновлення енергетичної інфраструктури, зокрема: Ощадбанк, ПриватБанк, Укргазбанк та інші. Сума кредитів може становити до 25 млн євро. Термін кредиту становитиме до 5-7 років, базова відсоткова ставка для кредитів в національній валюті в рамках базового продукту: на перший рік — 13,5% річних або UIRD3M+0,5 %, починаючи з другого року — плаваюча, але не більше UIRD12M + 3%.

Програма «Доступні кредити 5-7-9%» також передбачає можливість для підприємців використати кредитні кошти на придбання сонячних та вітрових електростанцій, а також обладнання для накопичення електричної енергії.

На відновлення енергетики заставою буде саме обладнання, яке бізнес купує. Що значно спрощує процес отримання кредиту і робить його доступнішим для більшої кількості підприємців.