1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В БОЛГРАДСЬКІЙ РВА ВІДБУЛАСЬ...

В БОЛГРАДСЬКІЙ РВА ВІДБУЛАСЬ НАРАДА ЩОДО ПРОТИПОЖЕЖНОГО ЗАХИСТУ

10 липня під головуванням першого заступника начальника Болградської районної державної (військової) адміністрації Валерія Єребакана відбулась нарада з представниками ДСНС, поліції, лісничими, міськими, селищними, сільськими головами Болградського району з питань забезпечення протипожежного захисту населених пунктів, природних екосистем та відкритої місцевості у пожежонебезпечний період 2024 року.

На початку наради Валерій Єребакан наголосив на тому, що за останні два тижні на території Болградського району пожежі почастішали та зазначив, що усім громадам необхідно з відповідальністю поставитись до протипожежного захисту населених пунктів.

Під час наради начальник Болградського районного управління ДСНС України в Одеській області майор служби цивільного захисту Борис Міхальчан наголосив, що за останні два тижні на території Болградського району виникло 78 пожеж в природних екосистемах до яких входять пожежі (сміття, суха трава, хлібні лани, поживні залишки та ліси). З початку року на території Болградського району виникло 185 пожеж та загорань. З 8 по 15 липня 2024 року на всій території України очікується найвищий клас пожежної небезпеки. Максимальна температура вдень становитиме 35-38°, а місцями надзвичайна спека 40-41°.

3 метою зменшення виникнення пожеж та швидкої ліквідації, Болградське РУ ГУ ДСНС України в Одеській області запропонувало лісничим району оновити мінералізовані смуги лісових масивів; тримати у постійній готовності техніку та оснащення; організувати оперативне інформування підрозділів ДСНС про виникнення пожежі, встановити цілодобовий моніторинг оперативної обстановки в лісових масивах населених пунктів, земельних ділянок, які межують з ними.

Крім того, для швидкого реагування на пожежі в екосистемах та недопущення їх розповсюдженню, громадам району запропоновано організувати роботу стосовно визначення кількості пристосованої техніки (борони, плуги,бочки), визначити місце їх розташування, забезпечувати присутність представника ОТГ для координації дій пожеж, які мають суцільний резонанс.

Серед населення організувати проведення роз’яснювальної роботи щодо дотримання заходів пожежної безпеки під час перебування у лісових масивах, лісосмугах, сільгоспугіддях, присадибних ділянках та недопущення спалювання стерні, сміття та залишків сухої рослинності, провести спільні рейди з представниками ДСНС та НП з землекористувачами, орендарями земельних ділянок, сільгосппідприємств, лісокористувачами, на сміттєзвалищах щодо утримання своїх території у належному протипожежному стані

По завершенні наради перший заступник голови Болградської РВА надав ряд відповідних доручень структурним підрозділам райдержадміністрації та головам громад щодо забезпечення протипожежного захисту населених пунктів.