1. /
  2. Новини
  3. /
  4. АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ...

АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

17 вересня 2024 року, під керівництвом першого заступника голови Болградської районної військової адміністрації Валерія Єребакана, відбулась щотижнева апаратна нарада. На нараді були присутні заступник голови Болградської РВА Олександр Іорданов та керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації.

Про роботу закладів освіти Болградського району та проблемні питання в 2024/2025 навчальному році доповіла начальник відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту районної державної (військової) адміністрації Інна Гуткан.

Начальник відділу фінансів районної державної (військової) адміністрації Павло Синельников доповів про стан виконання бюджетів об’єднаних територіальних громад Болградського району за серпень 2024 року.

Про стан захисних споруд цивільного захисту в районі ознайомив присутніх начальник оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами районної державної (військової) адміністрації Сергій Забуга.

Було зазначено, що станом на 01 вересня 2024 року на території Болградського району згідно обліку захисних споруд, перебуває 130 ЗСЦЗ із них: протирадіаційних укриттів – 27, найпростіших укриттів – 103.

В умовах воєнного стану ЗСЦЗ є основним засобом колективного захисту населення.

Захисні споруди цивільного захисту за формами власності обліковано, 11 з них (8,4%) перебувають у державній, 114 (87,8%) – комунальної та 5 (3,8%) приватної.

У 2023 – 2024 роках 10 протирадіаційних укриттів приведені в готовність до використання за призначенням, 42 найпростіших укриттів – облаштовані та забезпечені необхідним обладнанням, яких фактично не було раніше в обліку ЗСЦЗ.

За результатами щоквартальних комісійних перевірок захисних споруд цивільного захисту станом на 1 липня 2024 року визнано, що із 130 ЗСЦЗ придатних – 126, непридатних – 9. Забезпечено безперешкодний доступ до усіх захисних споруд, які передбачені для укриття населення. Забезпечено засобами отримання інформації, зокрема безкоштовним доступом до мережі Інтернет. Покажчики місця знаходження та руху встановлені для усіх захисних споруд.

Питанню цивільного захисту населення районною держаною (військовою) адміністрацією, міськими, селищними та сільськими радами в умовах воєнного стану приділяється достатньо уваги та виходячи з фінансових можливостей громад, вживаються відповідні заходи щодо будівництва, підготовки та утримання ЗСЦЗ в належному технічному стані.

Так, на будівництво та приведення у готовність захисних споруд цивільного захисту у минулому році виділено з місцевих бюджетів кошти в сумі 24 700,8 тис. грн.

Слід відмітити, що враховуючи зміни, які внесені в ДБН кількість об’єктів фонду ЗСЦ буде змінюватися. Разом із цим заходи щодо нарощування фонду ЗСЦЗ та забезпечення укриття населення району із врахуванням сільського населення та приватного сектору в містах, які для укриття будуть використовувати найпростіші укриття та споруди подвійного призначення типу приватних підвальних приміщень та будівель із залізобетону, цегли, тощо, продовжуються.

У завершенні наради Валерій Георгійович надав ряд відповідних доручень керівникам структурних підрозділів районної військової адміністрації.