1. /
  2. Новини
  3. /
  4. «АТБ-МАРКЕТ», «СІЛЬПО», NOVUS, VARUS...

«АТБ-МАРКЕТ», «СІЛЬПО», NOVUS, VARUS ТА «AUCHAN УКРАЇНА» ПРИЄДНАЮТЬСЯ ДО ПРОГРАМИ НАЦІОНАЛЬНИЙ КЕШБЕК

Найбільші продуктові мережі України підтвердили приєднання до програми Національний кешбек. Про це Forbes Ukraine розповіла виконавча директорка Ukrainian Food Retail Alliance (UFRA) Наталія Петрівська. З 2 вересня громадяни отримуватимуть компенсацію 10% вартості куплених ними українських товарів, виробники яких зареєструвались у програмі.

Ключові факти

На початок вересня «АТБ-маркет», «Сільпо», Novus, Varus та «Auchan Україна» офіційно приєднаються до програми і долучаться до її бета-тестування.

«Ритейлери вважають, що окрім підтримки українських товарів, програма допоможе виділити прозорих гравців ринку роздрібної торгівлі, адже для нарахування кешбеку продавець повинен видати покупцю фіскальний чек», – розповіла Петрівська.

Зараз проводяться останні консультації з Мінекономіки та внутрішні технічні узгодження в торговельних мережах. Кожна мережа самостійно повідомить покупцям про запуск роботи програми Національний кешбек у магазинах. «Важливо, щоб у програмі зареєструвалися якомога більше виробників, адже від цього залежатиме, чи нарахується кешбек на їхній товар», – зазначила Петрівська.

Передбачається, що перелік виробників і товарів, які приєднаються до програми, поступово збільшуватиметься протягом вересня. Сам перелік товарів, на які поширюватиметься кешбек, буде опублікований на сайті «Зроблено в Україні».

Заначені торговельні мережі обслуговують понад 5 млн українців щодня.

Контекст

20 серпня Кабмін затвердив порядок надання грошової допомоги «Національний кешбек», який має стати частиною великої урядової кампанії «Зроблено в Україні».

Отримані кошти можна буде витратити на послуги: медичні, комунальні, спорт, кіно, квитки на потяг та інші. Або задонатити на ЗСУ чи купити військові облігації. Максимальний обсяг кешбеку – 3000 грн за місяць.

Кешбек надаватиметься на товари українського виробництва, зокрема ліки і медичні вироби. Кешбек не буде нараховуватися на підакцизні товари.

Участь покупців, виробників, продавців і банків у програмі добровільна, тож чи є кешбек на конкретний товар у конкретному магазині, покупця інформуватиме магазин. Це також можна буде перевірити на сайті програми.

https://forbes.ua/…/atb-market-silpo-novus-varus-ta..