1. /
  2. Новини
  3. /
  4. БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОН ВІДВІДАЛИ ПРЕДСТАВНИКИ...

БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОН ВІДВІДАЛИ ПРЕДСТАВНИКИ МОМ, АБИ ОБГОВОРИТИ ПОДАЛЬШУ СПІВПРАЦЮ

Сьогодні відбулась координаційна зустріч першого заступника голови Болградської РВА Валерія Єребакана з представниками міжнародної організації МОМ (Міжнародна організація з міграції), яка входить до системи Організації Об’єднаних Націй та є Агентством ООН з питань міграції.

Під час зустрічі в робочому форматі обговорювали проблемні питання та нагальні потреби громад району, а також можливість співпраці та їх участі у програмах і проєктах МОМ.

Відповідно до загальної стратегії МОМ, діяльність Представництва в Україні спрямована на сприяння усвідомленню можливостей і проблем міграції в українському контексті. Мета Міжнародної організації з міграції − це практична допомога населенню, пріоритетом в роботі є внутрішньо переміщені особи та питання міграції.

З початку повномасштабної війни в Україні МОМ переорієнтувала свої програми та проєкти й охопила мільйони людей гуманітарною підтримкою, яка включає надання непродовольчих товарів та предметів гігієни; заходи у сфері водопостачання, санітарії та гігієни; багатоцільову грошову допомогу; медичну допомогу та заходи у сфері психічного здоров’я та психосоціальної підтримки; сприяння колективним центрам; захист та інші види допомоги.

Як зазначили представники МОМ на даний час їх команда працює в Болградському районі. Вони проводять робочі зустрічі з керівництвом громад з метою виявлення потреб громад у вирішенні проблемних питаннях. А також проводять опитування щодо міграційних процесів населення та ВПО.

Під час зустрічі перший заступник голови Болградської РВА звернувся до представників МОМ з проханням залучити громади району до проєктів з надання обладнання, яке може забезпечити населення району якісною питною водою. Він зазначив, що ця проблема є однією з пріоритетних в громадах району.

Представники МОМ запевнили, що розглянуть цю пропозицію та визначать, яку допомогу зможуть надати у вирішенні проблеми.

Загалом, Валерії Єребакан та представники МОМ домовились й надалі постійно обмінюватися інформацією, для ефективної співпраці.