1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЕПІДЕМІЧНА СИТУАЦІЯ В ОДЕСЬКІЙ...

ЕПІДЕМІЧНА СИТУАЦІЯ В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ

📊 За даними моніторингу захворюваність на гострі кишкові інфекції в області на минулому тижні залишилась практично на рівні попереднього тижня. Проте серед дорослого населення спостерігався ріст на 37%, серед дітей – зниження на 14,5%.

У структурі захворюваності діти складали до 60%, а серед них превалювали вікові групи 1-4 та 5-9 років (по 35%).

📋За звітний тиждень, з метою моніторингу циркуляції холерного вібріону на об’єктах довкілля (вода відкритих водойм, морська вода в зонах рекреації та стічна вода інфекційних стаціонарів (відділень)), досліджено проби, у тому числі морська вода, прісна, стічні води інфекційних стаціонарів (відділень), та інші.

Зареєстровано 251 хворий з розладами шлунково-кишкового тракту, всі обстежені на холеру. Холерний вібріон не виділено.

🦠 Вірусний гепатит, повітряно-крапельні інфекції реєструвались спорадичними випадками (вірусний гепатит, епідпаротит, кашлюк, скарлатина, вітряна віспа) або не реєструвались зовсім (краснуха, дифтерія, правець, поліомієліт).

З початку року в області підтверджено 40 випадків кору, з них. 25 – у дітей. Найбільша кількість захворювань зареєстровано в Одеському районі – 31 випадків.

▪ Захворюваність на COVID-19 в області продовжує знижуватись. В області, як і на попередньому тижні, спостерігалось зниження захворюваності на COVID-19 на 31%, у тому числі серед дорослого населення – на 26%, а серед дітей – на 41%.

▪ За звітний тиждень отримали укуси тваринами 56 осіб, що на 20% менше попереднього тижня (70 укусів).

✅ Випадків сказу серед людей не зареєстровано.

▪ Водночас з початку року зареєстровано 105 лабораторно підтверджені випадки сказу серед тварин.

▪ Станом на 20 вересня 2024 року по області виконано 30 388 щеплень в рамках проведення додаткової імунізації проти дифтерії, правця та кашлюку, що складає 27,3% від запланованих щеплень.

✅Епідемічна ситуація в області залишається під контролем.

➡ Більше на сайтi: http://surl.li/rhooyk