1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ГОЛОВНИЙ ДЕРЖАВНИЙ САНІТАРНИЙ ЛІКАР...

ГОЛОВНИЙ ДЕРЖАВНИЙ САНІТАРНИЙ ЛІКАР ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ ВІДВІДАВ БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОН

📆 4-5 вересня 2024 року керівництвом Державної установи Одеський обласний центр контролю та профiлактики хвороб, у складі головного державного санітарного лікаря Одеської області, в.о. генерального директора, Дмитра Бондаренка, заступниці генерального директора, Тетяни Дорошенко та заступника генерального директора, Анатолія Хомицького здійснено робочі візити до Ізмаїльського та Болградського району Одеської області. Крім того, були відвідані Вилковська, Кілійська, Ренійська, Тарутинська, Саратська та Б. Дністровська громади.

На зустрічі також були присутні: директор Відокремлений підрозділ санітарної охорони територій та на видах транспорту Ігор Задьорний, завідувачка Дунайським басейновим відділом Євдокія Мартинова та директорка Болградський Районний Відокремлений Підрозділ Світлана Фіногенова.

В рамках візиту відбулись зустрічі із заступницей голови Ізмаїльської районної державної адміністрації Мариною Деной, міським головою міста Ізмаїл Андрієм Абрамченко та першим заступником голови Болградської районної державної адміністрації Валерієм Єребаканом.

В ході зустрічі обговорили питання:

▪ додаткової імунізації проти кашлюку, дифтерії та правця серед населення Ізмаїльського та Болградського районів

▪ підвищення ефективності співпраці з підприємствами різних форм власності регіону для збільшення охоплення вакцинацією в рамках додаткових заходів з імунізації

▪ посилення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення, зокрема серед тих, хто пропустив планові щеплення.

Також було розглянуто питання забезпечення населення якісною питною водою та необхідність проведення відомчого лабораторного контролю згідно з санітарними нормами.

Окремо обговорили виконання вимог наказу №309 від 12.04.2024 р. Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України “Про затвердження Порядку розроблення підприємствами централізованого водопостачання та централізованого водовідведення технологічних регламентів”.