1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: НА СЕСІЇ...

НОВИНИ ГРОМАД: НА СЕСІЇ БОЛГРАДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ПРИЙНЯТІ ВАЖЛИВІ РІШЕННЯ – ДОПОМОГА ВІЙСЬКОВИМ, СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ НАСЕЛЕННЯ ТА БЕЗПЕКА ДІТЕЙ

Сьогодні під голованям Болградського міського голови Сергія Димитрієва відбулась 82-га сесія Болградської міської ради, на розгляд якої було винесено 40 проєктів рішень.

Зокрема, депутати підтримали внесення відповідних змін та доповнень в головний фінансовий документ громади на 2024 рік.

Так обранці погодилися зі збільшенням дохідної частини бюджету на загальну суму 6 млн. 800 тис. грн, з яких 5 млн. 900 тис. грн. становить перевиконання дохідної частини та 927 тис. 751 грн. – субвенція з державного бюджету місцевому на придбання мультимедійного обладнання для 7-х класів закладів освіти громади в рамках програми «Нова українська школа» (НУШ).

Завдяки цьому депутати мали змогу підтримати спрямування коштів на реалізацію важливих заходів, серед яких:

– капітальні ремонти харчоблоків зі становленням нового сучасного обладнання Болградського ліцею №2, а також Табаківського, Залізничненського ліцеїв;

– капітальний ремонт спортивної зали Виноградівського ліцею імені О.О. Банєва.

Також було збільшено розмір асигнувань для виконання заходів з соціального захисту населення, у тому числі – виготовлення та проведення експертизи проєктно-кошторисної документації для реконструкції нежитлової будівлі, розташованої за адресою: вул. Поштова,34, м. Болград, для розміщення та функціонування ветеранського простору.

В черговий раз за цей рік було внесено декілька змін в Програму забезпечення громадської безпеки, профілактики злочинності, зміцнення правопорядку, підтримки сил оборони України та мобілізаційної готовності в Болградської територіальній громаді на 2024-2027 роки. В її рамках буде профінансовано проведення поточного ремонту будівлі та облаштування поліційної станції в с. Виноградівка за проєктом «Поліційний офіцер громади» – у розмірі 400 тис. грн.

Ще 1 млн. грн. перерахують на допомогу ЗСУ згідно з внесеними змінами.

Зазначимо, що це вже не перша така підтримка військових та представників інших силових структур з боку Болградської міської ради.

Загалом з початку 2024 року на ці цілі було спрямовано майже 14 млн. грн. з бюджету Болградської громади.

За інформацією Болградської міської ради