1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: ЗІ ЗВИЧАЯМИ...

НОВИНИ ГРОМАД: ЗІ ЗВИЧАЯМИ В ГОРОДНЕНСЬКІЙ ГРОМАДІ ПОЗНАЙОМИВСЯ ВІДОМИЙ УКРАЇНСЬКИЙ ЖУРНАЛІСТ

16 вересня 2024 року з візитом у село Городнє завітав голова Болградської районної державної адміністрації Михайло Шарофаненко зі знімальною групою українського телеканалу 1+1. Очолював групу відомий ведучий програми «Світ на виворіт», улюбленець не лише місцевої публіки, а й усієї України Дмитро Комаров.

Дізнавшись про особливе ставлення городненців до своїх звичаїв та обрядів, він з цікавістю відвідав Городненський історико-краєзнавчий музей, познайомився з головою громади Миколою Богоєвим, етногрупою «Седеф» та її керівником Анною Костантиновою. У ході зустрічі були обговорені унікальність даної місцевості та виявлені цікаві моменти, внаслідок чого було ухвалено рішення зняти один із місцевих обрядів «Курбан».

За один день захід було організовано. У підготовці старого звичаю «Курбан» взяли участь:

• організатори Богоєв Микола, Костантинова Анна та Костантинова Майя;

• господарі, що прийняли численних гостей – Бурукові: Надія та Петро;

• кухарі: Іванова Марія та Кірмікчі Любов;

• жителі Болградської вулиці;

• ягнят надала сільська рада;

• вокальна група «Чийшійка», доросла танцювальна група «Маргаритки», юнацька танцювальна група, оркестр «Чийшія» Народного ансамблю «Ізвор» Городненського ДК;

• вокальний гурт музичної школи «Звездици».

На зустріч із Дмитром Комаровим приходили схвильовані школярі, гості сусідніх сіл та міста Болграда. Родина Водник з села Нові Трояни подарували Комарову національну болгарську шапку з овчини.

Голова Городненської ради Микола Богоєв висловлює особливу подяку за оперативну та чітку організацію заходу господарям численних гостей – сім’ї Бурукових, дружним мешканцям вулиці Болградської та етногрупи «Седеф».

Гості отримали в подарунок вітальні реквізити «Курбана»: коровай, бринзу, вино та курбан (з собою).

Жителі села Городнє дуже вдячні Дмитру Комарову за надану ним довіру та з нетерпінням чекають на нові телепередачі у програмі «Світ навиворіт».

За інформацією Городненської сільської ради