1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПРЕДСТАВНИКИ ВІД ОДЕЩИНИ, ВЗЯЛИ...

ПРЕДСТАВНИКИ ВІД ОДЕЩИНИ, ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У РОБОЧІЙ ЗУСТРІЧІ З ВПРОВАДЖЕННЯ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ПРОГРАМИ МЕНТАЛЬНОГО ЗДРОВ’Я «ТИ ЯК», КОТРА ДНЯМИ ВІДБУЛАСЬ У СТОЛИЦІ

Головна теза зустрічі «Стійкість одного-стійкість мільйонів!».

📍 Мета прогами – зробити так, аби зміни, запущені на національному та регіональному рівні, зрештою «заземлились», повноцінно проросли на місцях, а саме у громадах.

✔️ Консультанти, серед яких – управлінці медичної та соціальної сфер, психологи та психотерапевти, керівники проєктів неурядового сектору, вчителі, лікарі – запрацювали в 122 територіальних громадах у 20 областях України.

Нагадаємо, що на Одещині з метою масштабування програми, обрано шість громад, на чолі із консультантами.

Оксана Збітнєва-керівниця Координаційного центру КМУ, наголосила на тому, що важливо розпізнавати потребу у послузі та знайти відповіді на рівні громади, підкреслила які інструменти для цього вже існують, та до яких успішних закордонних практик із надання підтримки в питаннях ментального здоров’я ми прагнемо.

✔️ Супровід розробки та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоровʼя за ініціативи першої леді Олена Зеленська – здійснює Координаційний центр КМУ / Mental Health UA за експертної підтримки Всесвітньої організації охорони здоровʼя World Health Organization (WHO).

Психоедукаційна кампанія «Ти як?» втілюється за підтримки проєкту USAID Ukraine – USAID Україна Розбудова стійкої системи громадського здоровʼя, який виконує організація Пакт Pact.