1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПРО БОЛГРАДСЬКУ ПІДСТАНЦІЮ ЦЕНТРУ...

ПРО БОЛГРАДСЬКУ ПІДСТАНЦІЮ ЦЕНТРУ ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Сьогодні хочемо познайомити вас із Болградською підстанцією Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Одеської області. Вона обслуговує місто Болград і велику частину Болградського району, включаючи три пункти постійного базування (в селах Кубей, Нові Трояни та Дмитрівка). Загалом підстанція охоплює територію з населенням у 60 тисяч людей.

Кожна з шести бригад Болградської підстанції виконує в середньому по 4-5 викликів за зміну. Працює тут 65 співробітників, з них: 35 фельдшерів, 22 водія та 6 молодших медичних сестер.

Складність роботи на підстанції полягає в тому, що села знаходяться на великій відстані одне від одного. До того ж, на багатьох ділянках значне бездоріжжя. Тож часто бригади вимушені пересуватися грунтовими дорогами, що, звісно, впливає і на час доїзду, і на стан автомобілів. Але такі ситуації, на жаль, не поодинокі в нашій області,тому на таких ППБ є автомобілі високої прохідності,які стають в нагоді,коли є негода та добратися до пацієнта сучасним транспортом неможливо.

Тим не менш не дивлячись на складнощі, медики та адміністративний персонал Болградської підстанції Центру робить усе можливе, щоб мінімізувати незручності для пацієнтів і кваліфіковано виконувати свої обовʼязки по порятунку життя.

За інформацією Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Одеської області