1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПРО ФУНКЦІОНУВАННЯ ПУНКТІВ НЕЗЛАМНОСТІ...

ПРО ФУНКЦІОНУВАННЯ ПУНКТІВ НЕЗЛАМНОСТІ НА ТЕРИТОРІЇ БОЛГРАДСЬКОГО РАЙОНУ

Пункти Незламності – це місце безпеки під час тривалого відключення електроенергії чи тепла. У них є електрика, тепло, інтернет та альтернативне живлення. Пункти Незламності готові функціонувати цілодобово та безкоштовно.

На території Болградського району Одеської області станом на 18 вересня 2024 року у 10 громадах облаштовано 72 пункти незламності (4 з яких на базі ДСНС, 3 – на базі поліції, 65- на базі органів влади).

Всі пункти незламності укомплектовано відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17.12.2022 № 1401 «Питання організації та функціонування пунктів незламності» та у разі проблем з електропостачанням залучаються в повній мірі до надання базових послуг населенню району. Кожен такий пункт може вмістити до сотні людей — тут можна зігрітися, випити гарячого чаю і підзарядити телефон.

Наразі 17 пунктів незламності (10 – в приміщеннях міських, селищних, сільських рад, старостатах, 4 – на базі ДСНС, 3 – на базі поліції) знаходяться у режимі цілодобового функціонування (функціонування за визначеним графіком) з можливістю отримувати послуги щодо доступу до мережі Інтернет та підзарядки мобільних пристроїв.

Інші переведено у режим готовності до термінового відновлення роботи («сплячий режим»), які у випадку критичної ситуації будуть розгорнуті впродовж 2-х годин.

Знайти пункти незламності можна через застосунок “Дія». Інтерактивна карта прокладе вам маршрут до найближчого пункту. Утім варто враховувати графік роботи цього пункту незламності. Адже на базі суб’єктів господарювання вони можуть бути не цілодобовими.