1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПРОЗОРІСТЬ І ПІДЗВІТНІСТЬ: ЧЕРГОВЕ...

ПРОЗОРІСТЬ І ПІДЗВІТНІСТЬ: ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ РОБОЧОЇ ГРУПИ

12 вересня голова Болградської РВА Михайло Шарафаненко спільно з заступниками голови Болградської РВА Валерієм Єребаканом й Олександром Іордановим та в.о. начальника відділу фінансів Болградської РВА Мариною Камбур проаналізували стан проведення публічних закупівель громадами району за період з 04 по 11 вересня 2024 року.

Цього тижня територіальні громади Болградщини оголосили 8 тендерних пропозицій через систему ProZorro на суму 2114 тис. грн. проведених в Болградській, Бородінській, Городненській, Василівській та Арцизькій громадах району.

Предметом закупівлі виступають: вогнезахисне оброблення дерев’яних конструкцій горища будівель підпорядкованим закладам відділу освіти, аудиторські послуги перевірки витрат в рамках Програми Interreg (Interreg VI-B) NEXT “Басейн Чорного моря”, BSB 00108 «Чисті території, зелені та відкриті вулиці», капітальний ремонт покрівлі із здійсненням заходів з енергозбереження, закупівля, овочів і фруктів, кам’яного вугілля, котла КСТБ – 120, профнастила, гранульованих пеліт.

З метою моніторингу та контролю за належним використанням бюджетних коштів усіх рівнів, недопущення корупційних проявів особливу увагу було приділено 3 тендерам на суму 1165,8 тис. грн., які викликали сумніви щодо їх доцільності у Болградській та Бородінській громадах.

За підсумками засідання, громадам, в яких виявлено зауваження, надано доручення представити обґрунтування доцільності проведених закупівель та надати необхідні документи.

Робоча група “Прозорість та Підзвітність” продовжує активно працювати над контролем та звітністю, забезпечуючи відповідність всіх закупівель стандартам і законодавству України.