1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПРОЗОРІСТЬ І ПІДЗВІТНІСТЬ: ЧЕРГОВЕ...

ПРОЗОРІСТЬ І ПІДЗВІТНІСТЬ: ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ РОБОЧОЇ ГРУПИ

В Болградській РВА сьогодні відбулось чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність». У фокусі роботи – публічні закупівлі, що здійснюються за кошти державного та місцевих бюджетів за період з 18 по 25 вересня 2024 року.

Робочою групою, у складі голови Болградської районної державної (військової) адміністрації Михайла Шарафаненка, заступників голови Болградської РВА Валерія Єребакана й Олександра Іорданова та начальника відділу фінансів Болградської РВА Павла Синельникова проаналізовано 11 публічних закупівель, які оголошені через систему ProZorro на суму 4492,5 тис. грн. проведених в Городненській, Павлівській, Тарутинській, Василівській та Арцизькій громадах району.

На початку засідання присутні обговорили зауваження, які були виявлені під час останнього засідання робочої групи та розглянули пояснення надані громадам щодо доцільності закупівель, які вони проводять.

Зазначимо, що на останньому засіданні робочої групи особливу увагу було приділено 6 тендерам на суму 5028,5 тис. грн., по яким виникли зауваження щодо їх доцільності у Болградській, Василівській та Тарутинській громадах.

Проаналізувавши закупівлі, які оголошені в громадах на цьому тижні, члени комісії дійшли висновку, що всі закупівлі є необхідними для функціонування закладів громад. Зауважень до громад не виявлено.

По завершенні голова Болградської РВА надав ряд відповідних доручень керівникам структурних підрозділів щодо першочерговості використання бюджетних коштів з урахуванням воєнного стану.

Керівництво району тримає на постійному контролі доцільність та ефективність використання бюджетних коштів при здійсненні публічних закупівель. Робоча група «Прозорість і підзвітність» продовжує свою роботу, адже раціональне використання коштів – запорука нашої Перемоги.