1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПРОЗОРІСТЬ І ПІДЗВІТНІСТЬ: РОБОЧОЮ...

ПРОЗОРІСТЬ І ПІДЗВІТНІСТЬ: РОБОЧОЮ ГРУПОЮ ПРОАНАЛІЗОВАНО 25 ТЕНДЕРІВ НА СУМУ 13195 ТИС. ГРН.

23 вересня 2024 року відбулось чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» при Болградській РВА.

Робочою групою у складі голови Болградської районної державної (військової) адміністрації Михайла Шарафаненка, заступників голови Болградської РВА Валерія Єребакана й Олександра Іорданова, начальника відділу фінансів Болградської РВА Павла Синельникова та начальника відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту райдержадміністрації Інни Гуткан проаналізовано публічні закупівлі, які на стадії оголошення або прийому пропозицій від учасників, за період з 11 по 18 вересня 2024 року, в розрізі територіальних громад, комунальних та медичних підприємств та установ, органів місцевого самоврядування Болградського району.

Цього тижня територіальні громади Болградщини оголосили 25 тендерних пропозицій через систему ProZorro на суму 13195,3 тис. грн. проведених в Болградській, Бородінській, Тарутинській, Василівській та Арцизькій громадах району й медичних закладах.

Проаналізувавши закупівлі, які оголошені в закладах охорони здоров’я, члени комісії дійшли висновку, що вони спрямовані на організацію надання медичної допомоги та проведення інших заходів щодо організації надання закладами охорони здоров’я медичної допомоги відповідно до стандартів у сфері охорони здоров’я.

Що стосується тендерів оголошених громадами району, то на цьому тижні проводяться в Арцизькій ОТГ – 2 закупівлі на суму 158 тис. грн.., Болградській ОТГ – 5 закупівель на суму 2515,5тис. грн., Бородінській ОТГ – 6 тендерів на суму 3122,54 тис. грн.., Василівській ОТГ – 3 тендера на суму 4410,23 тис. грн., Тарутинській ОТГ – 5 тендерів на суму 393тис. грн.

З метою моніторингу та контролю за належним використанням бюджетних коштів усіх рівнів, недопущення корупційних проявів, особливу увагу було приділено 6 тендерам на суму 5028,5 тис. грн., по яким виникли зауваження щодо їх доцільності у Болградській, Василівській та Тарутинській громадах.

За підсумками засідання, громадам, в яких виявлено зауваження, надано доручення представити обґрунтування доцільності проведених закупівель та надати необхідні документи.

Робоча група “Прозорість і Підзвітність” продовжує активно працювати над контролем та звітністю, забезпечуючи відповідність всіх закупівель стандартам і законодавству України.