1. /
  2. Новини
  3. /
  4. СЕРЕД НАСЕЛЕННЯ БОЛГРАДСЬКОГО РАЙОНУ...

СЕРЕД НАСЕЛЕННЯ БОЛГРАДСЬКОГО РАЙОНУ ПРОВОДЯТЬ АКТИВНІ ПРОФІЛАКТИЧНО-ПРОСВІТНИЦЬКІ ЗАХОДИ

Фахівці Болградського РВП ДУ «Одеський ОЦКПХ МОЗ» в рамках проведення кампанії з додаткової імунізації проти кашлюку, дифтерії та правця проводять активні профілактично-просвітницькі заходи серед населення Болградського району.

Поширюються інформаційні матеріали, проводяться бесіди в громадських місцях, на ринках стосовно дотримання здорового способу життя, проведення необхідної за віком імунізації, проходження регулярних медоглядів. Промоції щодо користі своєчасної імунізації, як дітей так і дорослих сприяють тому, що підвищуються обізнаність населення з питань профілактики дифтерії, правця, кору, інших актуальних інфекцій.

В районі до цих заходів залучаються медичні працівники КНП «Болградській РЦПМСД», КНП «Арцизький ЦПМСД», КНП « Бородінський ЦПМСД».

На цьому тижні в лікувальних закладах проводились: консультації лікарів щодо здорового способу життя, здорового харчування, навчання щодо постійного нагляду за показниками здоров’я, вимірювання артеріального тиску, рівню глюкози в крові, проведення ЕКГ, бесіди з питань профілактики серцево – судинних захворювань, тощо.

Також пацієнти мали змогу пройти безкоштовні скринінгові тестування на вірусні гепатити В та С. Обстежено було 67 пацієнтів.

За той же період в закладах освіти району проводилась активна робота з дітьми молодшого та шкільного віку щодо профілактики сказу при укусі тварин. Педагогічний персонал закладів сумісно з фахівцями Болградського РВП проводив уроки, лекції, презентації з питань профілактики сказу серед дітей. Охоплено навчанням більше ніж 5000 дітей.

Працюємо для захисту життя і здоров’я!

За інформацією Болградського районного відокремленого підрозділу ДУ “Одеський ОЦКПХ МОЗ”