1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ТОП-200 ШКІЛ УКРАЇНИ ЗА...

ТОП-200 ШКІЛ УКРАЇНИ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ НМТ 2024 РОКУ

Інформаційним освітнім ресурсом складений рейтинг закладів загальної середньої освіти України за підсумками НМТ 2024 року.

https://osvita.ua/school/rating/93077/

Для укладання рейтингу загальноосвітніх закладів використано результати національного мультипредметного тесту, отримані випускниками шкіл у 2024 році.

Як і минулого року, учасники проходили тестування в умовах воєнного стану. Відтак, замість традиційного зовнішнього незалежного оцінювання, випускники складали національний мультипредметний тест. На відміну від 2023 року, НМТ містив чотири предметні блоки: українська мова, математика, історія України, предмет на вибір.

Національний мультитест було проведено у формі компʼютерного тестування з використанням лише завдань із закритою формою відповіді.

Під час проходження НМТ учасники стикалися з деякими ускладненнями, як-от переривання тестування через повітряну тривогу.

Однак, за повідомленнями Українського центру оцінювання якості освіти, усі учасники отримали свої результати.

Варто підкреслити, що учні низки шкіл через військові дії залишили свої регіони й продовжували навчання онлайн в інших областях України або за кордоном.

Це могло вплинути на місце конкретного закладу в рейтингу закладів регіону і на місце конкретної області в рейтингу областей.

Зважаючи на формат тесту й умови проведення НМТ, порівнювати рейтинг 2024 року з рейтингами попередніх років не є доцільним.

Також, зважаючи на вказані особливості, не є доцільним ухвалення управлінських рішень за результатами учнів конкретної школи чи конкретного регіону в загальному рейтингу.

Школи України в таблиці ранжовані за рейтинговим балом, який розрахований на підставі середнього значення балів національного мультипредметного тесту, отриманих учасниками тестування з усіх предметів НМТ та з урахуванням загальної кількості складених тестів випускниками кожної школи.

Детальніше про алгоритм розрахунку рейтингового бала дивіться за посиланням https://osvita.ua/school/rating/65419/