1. /
  2. Новини
  3. /
  4. УКРАЇНЦІ ПОДАВАТИМУТЬ МЕНШЕ ПАПЕРОВИХ...

УКРАЇНЦІ ПОДАВАТИМУТЬ МЕНШЕ ПАПЕРОВИХ ДОКУМЕНТІВ ДЛЯ ПРИЗНАЧЕННЯ СОЦІАЛЬНИХ ВИПЛАТ І ДОПОМОГ

Завдяки тому, що Мінсоцполітики під час повномасштабного вторгнення розгорнув Єдину інформаційну систему соціальної сфери (ЄІССС), значна кількість інформації, яка необхідна для призначення соціальних виплат і допомог українцям, вже цифровізована і наявна і цій системі.

Відповідно, наразі зʼявилась можливість відмовитись від прийняття значної кількості паперових документів при призначенні виплат і допомог. Та інформація, яка вже є в ЄІССС, буде підтягуватись з цієї системи, – відтак, не потрібно наново її підтверджувати і подавати паперові документи.

Тобто людині, яка вже отримували виплату чи допомогу і дані якої внесені до ЄІССС, щоб переоформити її (або оформити нову) достатньо буде звернутися із заявою і пред’явити документ для ідентифікації (наприклад, паспорт). Решту інформації працівник органу соціального захисту зможе отримати завдяки цифровим рішенням.

Якщо ж даних потенційного отримувача ще немає в системі, то, звичайно, йому потрібно буде надати усі необхідні документи.

Щоб це стало можливим, нещодавно Уряд прийняв відповідну постанову. Детальніше розповідаємо – за посиланням https://www.msp.gov.ua/news/23981.html