1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЯК КОРИСТУВАТИСЬ ТА ОРІЄНТУВАТИСЯ...

ЯК КОРИСТУВАТИСЬ ТА ОРІЄНТУВАТИСЯ В АЛЬБОМІ БЕЗБАР’ЄРНИХ РІШЕНЬ – ПРАКТИЧНОМУ ПОСІБНИКУ ДЛЯ ПРОЄКТУВАЛЬНИКІВ ТА АРХІТЕКТОРІВ

Структура посібника побудована на базі матричних систем окремих елементів, за допомогою яких можна зібрати сценарій наповнення будь-якого публічного простору.

Типування цих елементів відбувається за рівнем користування для різних людей: комфортним, допустимим і неможливим.

Максимально зрозуміло про нові будівництва та комфорт для усіх – це типові універсальні рішення. Якщо дотримуватися викладених принципів, то у зведеному «з нуля» просторі не виникне питання, як подолати 3 сходинки до ліфта. Бо їх навіть у проєкті не буде.

Зручні зміни для наявних споруд – це типові адаптаційні рішення. Приклади світових підходів до облаштування деяких просторів підкажуть альтернативи – що робити, коли ті самі 3 сходинки до ліфта вже є.

Наочні ілюстрації того, як не треба робити – це про бар’єрні рішення. Від дощу не сховатися, коли на зупинці немає навісу. У спекотну погоду не освіжитися, якщо парк без фонтанчиків з чистою водою. Такі приклади були зібрані під час проведення «Дослідження доступності міських просторів», яке стало підготовчим етапом роботи над Альбомом безбар’єрних рішень.

Як продемонструвало дослідження, у створенні безбар’єрного середовища необхідно розуміти, що потрібно кожному для зручного користування простором.

Саме тому Альбом безбар’єрних рішень містить не просто схеми. Його мета – показати пріоритетність вибору та допомогти архітекторам знаходити правильні інструменти та рішення для своїх проєктів.

Альбом безбар’єрних рішень та «Дослідження доступності міських просторів» – у коментарях до допису

Альбом безбар’єрних рішень створено в межах ініціативи першої леді Олена Зеленська «Без бар’єрів». Проєкт реалізовано ГО «Безбар’єрність» спільно з Міністерством розвитку громад та територій України у рамках проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ», який виконує німецька урядова компанія GIZ Ukraine за фінансування Урядів Німеччини (Посольство Німеччини в Києві / Deutsche Botschaft Kyjiw) та Швейцарії (Embassy of Switzerland in Ukraine / Посольство Швейцарії в Україні). Розробник Альбому – урбан-бюро Big City Lab.

#bezbariernist #безбарєрність #barrierfree