1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЯК ЗМІНЮЄТЬСЯ РИНОК ПРАЦІ:...

ЯК ЗМІНЮЄТЬСЯ РИНОК ПРАЦІ: ЯКІ СПЕЦІАЛЬНОСТІ СЬОГОДНІ НАЙБІЛЬШ ПОПУЛЯРНІ ТА ДЕ ЇХ ШУКАЮТЬ

Презентуємо результати дослідження «Ринок праці інженерів та робітників з професійно-технічною освітою», яке провели експерти Київської школи економіки навесні цього року.

🔍 Дослідження базується на даних з Єдиного порталу вакансій та опитуваннях HR-директорів і керівників компаній у сферах промисловості, енергетиці та інших галузях.

Ключові результати:

🔹 Найбільший попит на комп’ютерних та електричних інженерів.

🔹 Навчання має зосереджуватись на розв’язанні проблем, проєктуванні рішень, англійській мові, ШІ, великих даних, кібербезпеці та програмуванні.

🔹 Серед робітників з профтехосвітою найбільше шукають слюсарів, електромонтерів, електриків, техніків та операторів котелень.

🔹 Найбільший попит на інженерів — у столиці, на кваліфікованих робітників – усюди, особливо в Києві, Львівській та Дніпропетровській областях.

🔹 Компанії зацікавлені у співпраці з університетами через стажування, спільну розробку освітніх програм та гостьові лекції. Основний бар’єр — якість освіти та бюрократія.

Детальніше про це дізнавайтеся у графіці та за посиланнями нижче:

📊 Коротка версія презентації: https://bit.ly/4cWzgZA

📚 Повна версія презентації: https://bit.ly/3z8EpAc

Дослідження реалізовувалося Kyiv School of Economics та висвітлено за інформаційної підтримки Міністерства освіти і науки України, національних проєктів Дія.Бізнес і Дія.Освіта.