1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЗАСІДАННЯ КООРДИНАЦІЙНОЇ РАДИ З...

ЗАСІДАННЯ КООРДИНАЦІЙНОЇ РАДИ З ПИТАНЬ УТВЕРДЖЕННЯ УКРАЇНСЬКОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ ТА ГРОМАДЯНСЬКОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПРИ ОДЕСЬКІЙ ОВА

Сьогодні перший заступник голови Болградської РВА Валерій Єребакан спільно з заступником голови Болградської РВА Олександром Іордановим та керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації взяли участь у засіданні координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності при Одеській ОВА, яка пройшла під головуванням заступника голови координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності при Одеській ОВА Сергія Братчука.

Про стан співпраці між органами влади (ОДА, РДА), органами місцевого самоврядування, інститутами громадянського суспільства щодо формування української національної та громадянської ідентичності доповів Сергій Братчук.

Заступники голів районних державних адміністрацій Одеської області доповіли про результати утворення та діяльності координаційних рад з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності в Одеській області.

Як зазначив під час своєї доповіді Валерій Єребакан при Болградській РВА утворена Координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності.

Протягом звітного періоду в закладах освіти району постійно проводились заходи з формування української національної та громадянської ідентичності як складової національної стійкості українського народу.

Відповідно до вимог Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімів в більшості громад району перейменовані обʼєкти топоніміки, назви яких були присвячені особам, які публічно підтримували або виправдовували російську імперську політику, закликали до русифікації чи українофобії, та подіям, повʼязаним із здійсненням російської імперської політики.

Відповідно до плану заходів з відзначення подвигів ветеранів війни, проявлених під час захисту суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності України в Тарутинській громаді побудовано меморіал воїнам, загиблим у російсько-українській війні з 2014 року, в Болградській громаді створено музейну залу «Слава українському воїну».

Про підготовку до проведення у 2024-2025 навчальному році Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») в Одеській області ознайомив присутніх директор Одеського обласного гуманітарного центру позашкільної освіти та виховання Дмитро Макосій.

Наприкінці наради присутні обговорили проблемні питання щодо проведення національно-патріотичного виховання молоді районів.