1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЗАСІДАННЯ РАДИ З ПИТАНЬ...

ЗАСІДАННЯ РАДИ З ПИТАНЬ ВПО ПРИ БОЛГРАДСЬКІЙ РВА

Сьогодні під керівництвом голови Ради ВПО Олени Ільчук відбулось засідання Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Болградській районній державній адміністрації. У засіданні взяли участь заступник голови Болградської РВА Олександр Іорданов, начальник управління соціального захисту населення Болградської РВА Олександр Рожков та керівники структурних підрозділів Болградської РВА.

Під час засідання голова Ради ВПО Олена Ільчук розповіла про стан роботи Рад з питань внутрішньо переміщених осіб в громадах району.

Було зазначено, що станом на 20 вересня 2024 року в шести громадах району були створені Ради з питань внутрішньо переміщених осіб – Арцизькій, Болградській, Василівській, Криничненській, Кубейській та Тарутинській.

У чотирьох громадах, а саме: в Бородінській селищній раді, Городненській, Павлівській та Теплицькій сільських радах, не створені Ради з питань внутрішньо переміщених осіб через невелику кількість таких осіб. Основну частину внутрішньо переміщених осіб у цих громадах складають люди похилого віку та матері з дітьми, які проживають у родичів або знайомих.

Також були внесені зміни до складу Ради й запропоновано запровадити підрозділу чи вкладки до розділу «Інформація для ВПО» – «Рада ВПО» на сайті Болградської районної державної (військової) адміністрації та на сайтах громад району.

Робота з ВПО є надзвичайно важливою, тому цей орган повинен допомагати вивчити їх потреби на рівні району та громад, а саме що необхідно насамперед ВПО та шляхи вирішення їх проблем.

По завершенні засідання було визначено час проведення наступної зустрічі та надані відповідні доручення.