1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЗАСІДАННЯ РАЙОННОГО ОПЕРАТИВНОГО ШТАБУ...

ЗАСІДАННЯ РАЙОННОГО ОПЕРАТИВНОГО ШТАБУ З ПІДГОТОВКИ ДО ОСІННЬО-ЗИМОВОГО ПЕРІОДУ

Сьогодні під керівництвом начальника Болградської РВА Михайла Шарафаненка пройшло засідання районного оперативного штабу з підготовки об’єктів житлово-комунального, паливно-енергетичного господарства та соціально-культурної сфери Болградського району до роботи в осінньо-зимовий період 2024-2025 років.

У заході взяли участь перший заступник начальника Болградської РВА Валерій Єребакан, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники «Служби відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області», ДП «Служба місцевих автомобільних доріг», «Одесагаз», ДТЕК «Одеські електромережі», підрядних організацій та голови громад району.

З ходом проведення підготовки до осінньо-зимового періоду 2024-2025 років в районі ознайомив присутніх начальник відділу інфраструктури, містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства, екології Болградської РВА, заступник голови штабу Аркадій Радулов. Він зазначив, що розпорядженням начальника Болградської РВА затверджено План заходів з підготовки об’єктів житлово-комунального, паливно-енергетичного господарства та соціально-культурної сфери району до роботи в зимових умовах 2024-2025 та утворено районний оперативний штаб. Кожній громаді було доручено розробити та затвердити відповідні плани в своїх ОТГ.

На сьогоднішній день у Болградському районі функціонують 241 об’єкт соціальної сфери. Зазначені об’єкти соціальної сфери опалюються 216 котельнями, а також пічками та електрообігрівачами, з них 166 – твердопаливні.

Для об’єктів соціальної сфери, які опалюються твердим паливом необхідно:

• вугілля 3149,7 т, у наявності – 1904,4 т (60,5%);

• дрова 1360 м3, у наявності – 1000 м3 (73%);

• альтернативного палива (пелети, брикети) 235 т, у наявності – 105 т (45%).

Для забезпечення безперебійного руху автомобільного транспорту на комунальних дорогах і вулицях у зимовий період міськими, сільськими, селищними радами району заплановано підготовка 29 одиниць власної спецтехніки, залучення 50 одиниць додаткової спецтехніки, заготівля 440 тон. посипного матеріалу та реагентів. Наразі проводиться моніторинг запланованих робіт в рамках підготовки до опалювального періоду та вартість проведення зазначених робіт.

Про готовність підрядних організацій до ліквідації наслідків негоди на дорогах Болградського району в зимовий період 2024-2025 років доповіли представники «Служби відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області», ДП «Служба місцевих автомобільних доріг» та підрядних організацій. Було зазначено, що на Болградський район передбачено 18 одиниць техніки Службою відновлення та 31 – Службою місцевих автомобільних доріг. Наразі виконуються заходи щодо заготівлі сумішей, посипаного матеріалу, а також можливість їх зберігання в громадах задля оперативного реагування на наслідки негоди.

Під час засідання присутні підіймали питання підписання договорів з фермерськими господарствами стосовно залучення їх техніки у разі ускладнення погодних умов.

Представники «Одесагаз» та ДТЕК «Одеські електромережі» ознайомили присутніх зі станом підготовки енергетичної та газової інфраструктури району до роботи в осінньо-зимовий період 2024-2025 років в умовах військового стану. Керівники зазначених організацій зазначили, що ведуться планові роботи щодо підготовки, а саме ремонт технічного обладнання тощо.

Голови міських, сільських та селищних рад Болградського району доповіли про заходи, які вживаються у громадах з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2024-2025 років. Кожен керівник громади прозвітував про стан підготовки об’єктів соціальної сфери та житлового фонду; створення резерву палива для безперебійної роботи обʼєктів інфраструктури та соціальної сфери в умовах відсутності електропостачання; стан підготовки дорожнього господарства для ліквідації наслідків негод на дорогах комунальної власності, проблемні питання.

Враховуючи досвід минулих років та умови сьогодення, очільник району наголосив головам громад про готовність пунктів незламності та цілодобову їх роботу.

За результатами наради начальник Болградської РВА Михайло Шарафаненко доручив всім керівникам сконцентруватись на проблемних питаннях й потребах та скласти план по їх усуненню.