1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЗУСТРІЧ НА ПЕРСПЕКТИВУ: В...

ЗУСТРІЧ НА ПЕРСПЕКТИВУ: В БОЛГРАДСЬКІЙ РВА ОБГОВОРИЛИ НАПРЯМКИ СПІВПРАЦІ З ЮНІСЕФ

З метою забезпечення мешканців району якісною питною водою керівництво Болградської РВА постійно звертається не тільки до Одеської ОДА а також до різних міжнародних, гуманітарних та благодійних організацій задля надання громадам району необхідного обладнання з очистки води.

Тому, сьогодні, голова Болградської РВА Михайло Шарафаненко спільно з начальником відділу інфраструктури, містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства, екології Аркадієм Радуловим зустрілись з представником Організації Об’єднаних Націй (ЮНІСЕФ).

На даний час, напередодні нового бюджетного 2025 року, організація проводить моніторинг в районах Одеської області щодо потреб громад в обладнанні з очистки води для забезпечення населення.

Під час наради були обговорені основні проблемні питання забезпечення мешканців деяких населених пунктів Кубейської, Тарутинської, Павлівської, Арцизької, Болградської та Василівської громад Болградського району станціями доочищення питної води.

Болградська РВА надала представництву ЮНІСЕФ в Україні основні пріоритетні потреби, обґрунтування та кількість необхідного обладнання для складання проєктів фінансування на поточний рік, подальшого опрацювання та координації майбутніх кроків.

Після затвердження фінансування на 2025 рік з Болградською РВА буде укладено відповідні договори та надано необхідне обладнання.

В свою чергу громади на себе беруть відповідальність за організацію місць встановлення та накопичення очищеної води.

Плідна співпраця між Болградською районної державної (військової) адміністрації та Організацію Об’єднаних Націй (ЮНІСЕФ) триває. Сподіваємось, що в 2025 році громади Болградського району будуть забезпечені необхідним обладнанням з очистки питної води.