1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: НАПЕРЕДОДНІ ОПАЛЮВАЛЬНОГО...

НОВИНИ ГРОМАД: НАПЕРЕДОДНІ ОПАЛЮВАЛЬНОГО СЕЗОНУ ПРЕДСТАВНИКИ БОЛГРАДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ПРОВЕЛИ ЗУСТРІЧ С ГОЛОВАМИ ОСББ – ПРО ЩО ЙШЛОСЯ

Днями в Болграді відбувся важливий семінар, організований для голів правління ОСББ спільно з представниками Болградської міської ради – секретарем Вірою Ніколаєнко, першим заступником Андрієм Гарваловим, керівницєю та спеціалістами відділу містобудування та архітектури, будівництва, ЖКГ і ДАБК.

На заході було розглянуто низку актуальних питань, спрямованих на підвищення енергоефективності та забезпечення безпеки мешканців багатоквартирних будинків.

Учасники обговорили як підготувати багатоквартирний будинок до опалювального сезону в умовах можливого довготривалого відключення електроенергії. Було надано практичні поради щодо збереження тепла та оптимального використання ресурсів.

Ще однією важливою темою стало облаштування захисних споруд цивільного захисту у багатоквартирних будинках міста Болград. Представники міської ради надали інформацію щодо заходів безпеки та облаштування укриттів у будинках.

Також представники багатоповерхівок дізналися про програми «ЕНЕРГОДІМ» і «ГрінДІМ» – енергоефективні рішення для ОСББ, що реалізуються спільно з Фондом енергоефективності. Було зазначено, що ці програми надають фінансову підтримку для модернізації будинків та підвищення їхньої енергоефективності.

Окрім цього присутні були ознайомлені й з діючими місцевими програмами підтримки ОСББ та порядком використання коштів для проведення капітальних ремонтів у будинках, які знаходяться в управлінні ОСББ або приймаються до нього.

На захід також були запрошені представник Болградського управління експлуатації газового господарства Іван Топов та директор КП Болградської міської ради “Горводоканал” Анатолій Ільченко, що дало можливість обговорити питання газо- та водопостачання.

Голови ОСББ мали змогу не тільки отримати корисну інформацію, але й задати питання, які хвилюють їх мешканців, та отримати кваліфіковані відповіді.

За інформацією Болградської міської ради